Четвъртък, 28 Март 2024, 18:03

Петминутка по родолюбие с третокласниците от СУ“Христо Ясенов“

17 Ноември 2018, 13:56
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 973 0


На 16 ноември доброволци от Фондация „Въздигане“ подариха на третокласниците в СУ“Христо Ясенов“ „петминутка по родолюбие“. В присъствието на учителките Петя Томова, Анка Радкова и Цветелина Ценкова, и заместник директора Мария Транчева, на учениците беше връчена книжката –комикс „Кан Кубрат. Заветът на българите “ .
Децата с готовност разказаха на гостите кои са кан Кубрат и кан Аспарух и всички се съгласиха, че „ където е единството, там е силата“. В 3в клас учениците спонтанно запяха българския химн, с което изненадаха приятно гостите.
От създаването си до днес Фондация „Въздигане“ работи неуморно в посока да съхрани българския дух и културно наследство. Като припомня за миналото и делата на предците ни, тя съхранява историческата памет и засилва националната гордост. Фондацията помага за изучаването на българската история и за опазването на непреходните български ценности по интересен и нетрадиционен начин. Целта е децата да се научат да бъдат задружни, да обичат и пазят традициите и да се формира българското самосъзнание у тях.
С различните си инициативи активистите и доброволците от „Въздигане“ предоставят на децата възможността да научат повече за това кои са предците ни, каква е историята ни и защо трябва да се гордеем с нея.
Тескт :Петя Цекова



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete