Четвъртък, 28 Март 2024, 23:08

Певицата Вили Рай: Лили Иванова е наивна като дете

14 Април 2012, 18:26
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 5531 1


Набедиха ни с Христо Стоичков за любовници, но той е само мой добър приятел

- Вили, ти скоро се върна от Белград. Отбелязали сте със сина ти Райко и негови роднини годишнина от кончината на Зоран Миливоевич?
- Зоран е съхранен в България, не в Белград, така че поводът да бъда в Сърбия не беше годишнината му, а нашият внук. Наистина ни боли, че Зоран ни напусна. Той беше добър човек!

- Независимо, че си била разведена драматично с него, ти си била единствената, която се е погрижила за погребението му в Етрополе. Беше казала някъде, че те е заболяло, че те наричат “вдовицата на Зоран Миливоевич” - защо? Толкова ли си била наранена от него и какво не успя да му простиш?
- Ние имахме хубав живот, докато живеехме заедно. Все още много ме боли, за да обсъждаме детайли от смъртта на Зоран.

- Всъщност, той ви е зарязал със сина ти Райко, когато той е бил на 15 години. Трябвало да се справяш сама, да се грижиш и за родителите му по време на бомбардировките в Белград! Какво ти костваше това?
- Ние повече от 10 години не живеехме заедно, но бяхме приятели. Не харесвам думата вдовица, защото неговият и моят живот се разделиха, и всеки имаше свой живот. Думата “заразял” също не ми харесва. След като се разведохме, аз продължих да живея в Белград, а той в България, и това наистина беше парадокс, че войната засегна повече мен. Факт е, че трябваше да се грижа за всички и

претърпях голяма депресия,

но това беше част от моя живот, която вече преживях.

- Защо не се върна в България, или се опитваше да спасиш остатъците от семейството си?
- Да се грижа за сина си беше мой дълг, а родителите на Зоран бяха също в неволя, така че правех, каквото мога. Умирах от страх като майка. Войната е страшно нещо!

- В последните си дни Зоран Миливоевич е живял при приятел в някаква къщичка в Троян в голяма мизерия, бил е разорен и окраден, дори е нямал сръбски паспорт. Защо такава звезда от неговия ранг е стигнала до подобно омерзително положение?
- Зоран наистина беше голяма звезда и като повечето артисти той беше бохем, може би това го е разорило. Аз ще помня само времето на големите концерти и публиката, която се разплакваше на неговия "Емилияно", пееше с него "Ела, душо моя", силните аплаузи, големите букети, цветя които ми подаряваше, радостта, която носеше синът му... Това време искам да помня за Зоран.

Никой няма гаранция в този живот как ще умре.

- Мислила ли си някога, че това е възмездието на съдбата спрямо него заради болката, която е причинил на теб и сина ви?
- Възмездието е неговият внук, който той за съжаление не можа да види. А щеше да бъде най-щастливият човек...

- В едно интервю споделяш: „Зоран Миливоевич беше едно дете, което, освен да пее, не се научи нищо друго да прави! Също като Лили Иванова, но тя все пак е жена...”. Ти си била беквокалистка на Лили - нима я упрекваш, че е неосъществена личност като майка или съпруга?
- Напротив, думата “дете” съм използвала като метафора за наивността. Всъщност сме хора, посветени на таланта си, и животът понякога ни наказва. Зависи какво избереш - личния си или артистичния си живот. Просто съдби.

- Явно сърбите са ти слабост - вторият ти мъж е сръбският композитор и бизнесмен Горан Йекнич. Той също те е предал, като е избягал от България с младата си любовница, за която си научила от... медиите. Направи ли нещо, за да предотвратиш окончателната ви раздяла тогава?
- С Горан връзката ни беше силна и 10 години живяхме заедно с големи очаквания и проблеми. Заедно участвахме в много музикални проекти на много български звезди. В крайна сметка се разделихме. Мисля, че имахме лош късмет.

- Знаеш ли съдбата на Йекнич в момента - с какво се занимава, чували ли сте се след драматичния ви развод, той не се ли разкая или напълно изчезна от живота ти?
- Не знам съдбата му. Ако ми се е обаждал, то е било добронамерено.

- А дали той продължава да живее заедно с танцьорката Евгения Трофимчук в Сърбия и съответно - дали тя продължава да го използва финансово?
- Не бих повярвала, че някой може да използва Горан. Не знам с кого живее и къде. Не си спомням за това момиче и не мисля, че може да задържи дълго вниманието на Горан. Той е човек, който има високи изисквания, особено към жените и музиката.

- Преди време те свързаха в интимна връзка с Христо Стоичков. Какво предизвика тези слухове около вас двамата?
- Много съжалявам, че се пусна този слух. Вярвайте ми, никаква реклама за мен не е това, нито може пък да ме нарани. Стоичков е велик българин и съм горда, че го познавам.

Отношенията ни са приятелски.

- Независимо, че преди време беше споделила, че имаш „дупка в душата” си от последната ти връзка с Горан Йекнич, в настоящия момент имаш нов мъж в живота си - англичанинът Клиф...
- Личният ми живот, който винаги е бил по-интересен за медиите, а и никак не е лесен, все пак имаше свое възмездие и ще бъда благодарна, ако го отразите. Искам да спомена добрата новина за мен - че издадох албум в България, с името "Сянка на мъж", за който мечтаех толкова дълго.
И на въпроса - аз не искам да живея сама и слава Богу, че имам интелигентен човек, с когото споделям отскоро живота си. Успявам да се грижа за майка си и да пътувам често до любимия си внук в Белград и до приятеля си в Англия. Искам да забравя лошото и сянка на мъж да остане само заглавие на моя албум.

Едно интервю на Светлана Терзиева - СЕСИЛ

Източник: Агенция БЛИЦ

Ключови думи: Вили Рай

Подобни новини

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: holms 15 Април, 06:47

    http://www.crosspress.bg/newspaper_preview.php?img=Galeria_12_04_2012_Page_01.jpg

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete