Понеделник, 10 Август 2020, 23:47

ПГПЧЕ "Алеко Константинов" Правец пътува за Страсбург

12 Януари, 09:53
(2) (1)
Правец - Новини
Прочетена: 1433 2


На 15.06.2019 г. петима възпитаници на ПГПЧЕ "Алеко Константинов" участваха в конкурс на програмата "Евроскола", където извоюваха квота за двадесет и четирима ученици за участие в заседание на младежкия парламент на Европейския съюз в Страсбург, Франция, в периода от 15.01 до 19.01.Там участниците ще прекарат един ден в ролята на "евродепутати". Учениците от нашето училище са разделени на шест групи и всяка група има задачата да се подготви да дебатира и дава предложения за решения по една от следните теми: "Околна среда и възобновяеми енергийни източници", "Сигурност и права на човека", " Младите хора и алкохолът и наркотиците"," Бъдещето на Европа", "Миграция и интеграция" и "Младежка заетост".

Гимназията е училище посланик и за трети път печели възможността да посети Европейския парламент като се съревновава с училища от София-град, София-област и Перник-област. Старши европейски посланици в гимназията са директорът г-жа Цветанка Щерионова, г-жа Нели Тенева и г-жа Стефка Атанасова. Ръководители на екипа от ученици са г-жа Нели Тенева, г-жа Соня Делийска и г-н Цанко Цолов.

За подготовка на учениците в гимназията се проведе среща с доцент доктор на политическите науки, г-н Пламен Ралчев, преподавател по международни отношения и европеистика в УНСС и бивш възпитаник на гимназията. Г-н Ралчев ни запозна с работата на Европейския съюз и неговите институции, разясни положението в ЕС и ни насърчи да представим достойно България като ни даде ценни съвети. В края на срещата г-н Ралчев успя да отпусне напрежението и ни пожела успех. За нас това беше един много ползотворен и приятен ден.

Анна Маринова – младши посланик и член на международния младежки екип журналисти.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

 • Отговори (1) (0)
  1. добавен от: Анонимен 12 Януари, 12:49

  Браво ученици. И аз имах тази възможност да ида в парламента. Споменът е за цял живот !!! Направете си много снимки и представете добре България !

 • Отговори (0) (0)
  2. добавен от: Анонимен 15 Януари, 22:32

  Ami kato ste hodili za6o ne si napisahte dostoino imeto?
  Moje bi 6qhme da se dosetime koi ste!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (0)

Какво е Вашето мнение да затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (0)

Какво е Вашето мнение да затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (152)
70% Complete
Не съм съгласен (57)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (55)
70% Complete