Петък, 19 Април 2024, 09:53

Писателката Антоанета Владимирова представи първата си книга на ботевградските читатели

7 Март 2012, 20:58
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3115 0


Книгата е озаглавена „Ако сте свършили солта, поканете на трапезата си…перничанин”. Тя  съдържа 22 кратки разказа. В тях преобладава хумора с автентичен за района на Перник диалект. Произведенията разказват за смисъла на живота. Посланието, което Владимирова отправя към читателите е да гледат на живота с намигване. Писателката  ни приканва да усетим хумора на граовци. Тя обаче признава, че „Животу е много убав, но все още не съм му фанала чалъму”.
Чрез граовския хумор талантливата Антоанета  обясни, че се е опитала да внуши, че хората трябва да преодоляват трудностите с усмивка и най – важното да не се отчайват.
Владимирова  е успяла да улови  мъдростта на живота и да ни я поднесе по един хумористичен и достъпен  начин.
Сред по – интересните заглавия са „Камго Айдуко”, „Змия от Джебо” , „Леле Гуне летим”, „Баба Гуна на работа в Албена” , „Сека невеста требва да точи баници” и др. Един от разказите беше пресъздаден под формата на диалог. Той се състоя между секретаря на литературен клуб „Стамен Панчев” Царинка Божилова и десетокласничката от Природо- математическата гимназия в Ботевград Валентина.
Писателката сподели, че решила да напише книгата, провокирана от това как поругават перничани  в национален ефир.


Коя е Антоанета Владимирова?

Антоанета Владимирова е  журналист. Родена е в Перник, където прекарва и детството си. Дълги години тя работи във вестник „Шанс” и „Правешки глас”. Била е известно време и библиотекар. По настоящем е секретар на Природо – математическата гимназия в Ботевград.
Пред наш екип Антоанета Владимирова сподели, че пише стихове още от детските си години. Да пише я вдъхновява и красивото и грозното в живота. Любимите й български литературни класици са Елин Пелин и Йордан Йовков.
Антоанета е категорична, че съвременната българска жена трябва да бъде обгрижвана и дръзка. Любимият й цвят е червения. Иначе за ежедневието си предпочита спортно – елегантните дрехи.
На читателите на balkanec.bg Антоанета Владимирова пожела да усетят хумора на граовци и … да погледнат на живота с… намигване.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Антоанета Владимирова

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete