Неделя, 18 Април 2021, 11:15

ПМГ в акция по предаване на хартиени отпадъци днес

17 Октомври 2012, 12:32
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2613 2


За втора поредна година учениците в ПМГ „Акад. Проф. Д-р Асен Златаров” се включиха с голямо желание в инициативата на 10-ти „в” клас в събирането на отпадъчна хартия. Десетокласниците с класен ръководител Ценка Пеева са радетели и за разделно събиране на отпадъците. Тяхната идея бе посрещната с много ентусиазъм и готовност от цялото училище. В продължение на една година в гимназията бяха изградени нужните навици за използването на трицветните кошчета по предназначение. "Никс Метал Груп" е организатор на кампанията за изкупуване на хартиените отпадъци. Фирмата системно работи в посока стимулиране и активизиране на този вид дейности у младите хора. Миналата годиина "Никс Метал Груп" проведе  кампании в няколко училища в общината. Сред тях бяха ПМГ, ОУ "Н.Вапцаров", ОУ "Отец Паисии" с. Врачеш и др.
Днешната акция по предаване на хартия и хартиени отпадъци бе съпроводена с много позитивно настроение и емоции, както от страна на малките ученици от 5-ти, 6-ти и 7-ми класове, така и от по-големите възпитаници на гимназията. Класните ръководители на всички паралелки се включиха наравно с децата.
За смисъла на своите инициативи, репортер на „Балканец” попита учениците Габриела Атанасова и Васко Василев от 10-ти „в” клас. „Според нас събирането на хартия е нещо важно и полезно и ние го правим, за да видят и другите деца от нас. Надяваме се и те да продължат това дело, за да се изчисти Земята. Нека да започнем от родното училище, после да отидем в родния град, след това България и накрая, ако може -  цялата планета да се изчисти, ще бъде най-добре”, казва Васко с усмивка и присъщата за млад човек оптимизъм. Габи пък сподели: ”Ние даваме пример на всички ученици как трябва да постъпят, за да се съхрани нашата природа. Това означава да събираме разделно, след което да се преработват материалите. По този начин хартията се възвръща и не се губят ресурсите на Земята. Затова преди всичко е важно хората да изградят това чувство у себе си”.
В кампанията по предаване на хартия се включиха и родители, които я извозваха до учебното заведение. В момента данните за количеството събрани хартиени отпадъци се изчисляват и обощават, съобщиха от ПМГ.
Акцията по предаване на хартия и хартиени отпадъци днес съвпадна и с редовното обучение за пожарна и аварийна безопасност, което се провежда традиционно два пъти в годината - октомври и април. Tри са аварийните изходи в ПМГ, научи наш репортер. Учениците имаха пряката възможност да преминат през тях и да бъдат запознати с действията и правилата при бедствени случаи в момент на учебни занятия.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 13:20

    Малее учителката е страшна, много добра :)

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 14:16

    Тази инициатива е прекрасна и трябва да има последователи

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (1)

Има ли нужда от поставянето на допълнителни светофари в града?

Анкета » коментари (1)

Има ли нужда от поставянето на допълнителни светофари в града?

отговори
Да (26)
70% Complete
Не (18)
70% Complete