Петък, 19 Април 2024, 15:58

Почина бебе, ранено от стрелеца в Лиеж

14 Декември 2011, 10:34
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 1468 0


Към жертвите на Нуредин Амрани, който вчера по обед стреля по автобусна спирка в Лиеж, от тази нощ се причисляват бебето Габриел /17 м./ и жена на 45 години, чийто труп е бил открит в помещение, принадлежало на масовия убиец, съобщават медиите в Белгия.

Бебето е починало в болница, след като е било прието с тежка рана на главата.

Малкият Габриел е бил улучен от куршум, докато е бил в ръцете на майка си.
Родителите му са оцелели при стрелбата, но са били предупредени от лекарите, че детето има още само няколко часа живот.

Жената, чийто труп е бил открит при претърсването на имотите, свързани с Амрани, е работела като чистачка при негови съседи. Не е известно защо убиецът я е накарал да влезе в неговия хангар, където я е застрелял.

Установено е, че в това помещение той е имал плантация за марихуана и склад за оръжие - престъпления, за които е бил осъждан неколкократно и по които все още е бил на свобода под гаранция.

Броят на ранените при вчерашното нападение към сутрешните часове днес се определя на 123, а загиналите от стрелбата се водят петима. Сред ранените има 20-годишен младеж с тежки мозъчни травми.

Амрани е стрелял с автоматична пушка, произведена в Белгия и според експерти е целял да убие възможно най-много хора.

След като мунициите за пушката му са свършили, той се е застрелял в главата сам. Не е отпаднала версията той да е загинал при взривяването на една от четирите гранати, които е хвърлил по автобусната спирка с ученици, напуснали занятията си в обедните часове.

Според прокуратурата, макар да не е оставил предсмъртно писмо, Амрани наскоро е превел значителна сума по сметката на приятелката си с обяснението "Обичам те, любов моя! Успех!".

Днес по обед в Лиеж ще бъде запазена минута мълчание в памет на жертвите, а за събота се организира възпоменателно шествие по улиците на града.

Тази вечер белгийските футболни отбори "Спортинг Андерлехт", който приема "Локомотив Москва" в мач от Европейската лига, както и "Стандард", който ще играе в Копенхаген, ще запазят минута мълчание в началото на срещите, а играчите ще излязат на терена с черни траурни ленти, пише БТА.

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete