Петък, 29 Март 2024, 03:10

Почина Иван Иванов

5 Януари 2017, 16:55
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4646 18


На 89-годишна възраст почина Иван Маринов Иванов. Той е роден на 4 февруари 1927 в с. Скравена. Само след месец щеше да отбележи своя 90-годишен юбилей.

Основното си образование започва в родното село, а средното образование завършва в Трета мъжка гимназия в София. След това следва в Агрономически университет в столицата.
Разпределен е като преподавател в Стопански техникум в с. Долни Дъбник. Трудовата си дейност продължава в гр. Мездра и не след дълго започва работа като агроном в родния си край, където остава повече от 20 години. В професионалния си опит участва в укрепването и изграждането на ТКСЗ и АПК, спомагайки за тяхното по-добро състояние. Като специалист и в пенсионна възраст, той помагаше на хората, особено в клуба на пенсионера в Скравена със своите професионални знания и умения за личните стопанства.

Партийната си дейност започва още в студентските му години и продължава в родния си край, където в Скравена заема различни ръководни постове в партийната организация и повече от 20 години е бил партиен секретар. Неговият професионален и партиен опит през 80-те години го издигат в Градския комитет на БКП, където отговаря за селското стопанство. Под ръководството му районът на ТКСЗ в ботевградската община чувстваше неговата всеотдайна професионална помощ.

Завършва жизнения си път в ОПО (Основна партийна организация) с. Скравена като един от най-дейните й членове. Негова активност и човешко отношение към хората ще бъде един светъл пример както за организацията, така и за много партийни членове за общинската организация на БСП, които го познаваха и работеха с него. Той остава един от основните доайени на партийната организация на родното село.

Да бъде вечна неговата памет!
От партийното бюро на ОПО с. Скравена

Общински съвет на БСП- Ботевград изказва искрени съболезнования на семейството!Поклон!
 



Източник: balkanec.bg

Коментари (18)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 5 Януари, 17:55

    komanist

  • Отговори (0) (2)
    2. добавен от: Анонимен 5 Януари, 18:12

    Е,какво ме интерсува,че някъкъв си дърт комунист си е умрял?!!Голяма работа

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 5 Януари, 18:20

    ЧБ

  • Отговори (3) (0)
    4. добавен от: Анонимен 5 Януари, 19:14

    Бог да го прости.Кога ще бъде погребението му.

  • Отговори (2) (0)
    5. добавен от: Анонимен 5 Януари, 19:39

    Бог да го прости! Четейки биографията му, ми изглежда като як комуняга. Това не значи, че е бил лош човек. Напротив, повечето от редовите комунисти бяха почтени хора, и това е една от основните причини тази система да изкара 45 години.

  • Отговори (0) (3)
    6. добавен от: Анонимен 5 Януари, 20:25

    Бъркаш! Тази система в бълХария вече е на 72 години и не й се вижда края! Единствено в света! Затова сме на последно място по всичко!

  • Отговори (3) (0)
    7. добавен от: Анонимен 5 Януари, 21:11

    Не си прав № 5-ти.
    Комунистическия режим не винаги беше за пример, но тогава имаше много хора, които работеха всеотдайно и съвесто. И изградиха неща, които вече почти 30 години "демократите" не успяват да откраднат и разсипят. Все нещо остава.
    Държавата бе съсипвана, и то съзнателно и методично, през последните 25 години, а най-вече през последните 6-7, откакто дойде на власт ГЕРБ.

  • Отговори (0) (1)
    8. добавен от: Анонимен 5 Януари, 23:30

    Глупости говориш, №6. Не случайно излезе девиз през социализЪма: "Ние се преструваме, че им работим, те (комунистите) се преструват, че ни плащат".

  • Отговори (2) (0)
    9. добавен от: Анонимен 6 Януари, 00:05

    ima prosti hora .abe abdali bsp ne e bkp.bsp e samo karieristi jadni za pari!

  • Отговори (1) (0)
    10. добавен от: Анонимен 6 Януари, 00:13

    #6, не си подготвен! Не е девиз, а фолклор. И не името на строя определя същността му. Защото, ако комунизъм е власт на комунистите, излиза, че демокрация е власт на демократите (нарекли се така). А за това що е социализъм и комунизъм - образовай се малко и ПОСЛЕ виж какво е положението/строя в Дания, Швеция, Норвегия или Финландия. Успех!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete