Четвъртък, 19 Януари 2017, 14:58
По-различните новини само за вас!

Ботевград

Почина Иван Иванов

+ | - 05.01.2017г. 16:55 | Новини
Прочетена: 3582 | 18

Оцени:

На 89-годишна възраст почина Иван Маринов Иванов. Той е роден на 4 февруари 1927 в с. Скравена. Само след месец щеше да отбележи своя 90-годишен юбилей.

Основното си образование започва в родното село, а средното образование завършва в Трета мъжка гимназия в София. След това следва в Агрономически университет в столицата.
Разпределен е като преподавател в Стопански техникум в с. Долни Дъбник. Трудовата си дейност продължава в гр. Мездра и не след дълго започва работа като агроном в родния си край, където остава повече от 20 години. В професионалния си опит участва в укрепването и изграждането на ТКСЗ и АПК, спомагайки за тяхното по-добро състояние. Като специалист и в пенсионна възраст, той помагаше на хората, особено в клуба на пенсионера в Скравена със своите професионални знания и умения за личните стопанства.

Партийната си дейност започва още в студентските му години и продължава в родния си край, където в Скравена заема различни ръководни постове в партийната организация и повече от 20 години е бил партиен секретар. Неговият професионален и партиен опит през 80-те години го издигат в Градския комитет на БКП, където отговаря за селското стопанство. Под ръководството му районът на ТКСЗ в ботевградската община чувстваше неговата всеотдайна професионална помощ.

Завършва жизнения си път в ОПО (Основна партийна организация) с. Скравена като един от най-дейните й членове. Негова активност и човешко отношение към хората ще бъде един светъл пример както за организацията, така и за много партийни членове за общинската организация на БСП, които го познаваха и работеха с него. Той остава един от основните доайени на партийната организация на родното село.

Да бъде вечна неговата памет!
От партийното бюро на ОПО с. Скравена

Общински съвет на БСП- Ботевград изказва искрени съболезнования на семейството!Поклон!
 


Източник: balkanec.bg
Стани фен във Facebook  
« Назад

Коментари (18)

  • 1
  • 2

Добави коментар
виж всички » Анкета

  • Одобрявате ли предоставянето на купите на мъжкия баскетболен отбор на Балкан за съхранение във фонда на Исторически музей Ботевград?
    Коментирай (3)

виж всички » Справочник

Новините по дни

Изпрати новина до Balkanec.bg

Заглавие: *
Текст на новина: *
Обратна връзка: