Петък, 27 Април 2018, 07:31

Почина Иван Иванов

5 Януари 2017, 16:55
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3930 18

На 89-годишна възраст почина Иван Маринов Иванов. Той е роден на 4 февруари 1927 в с. Скравена. Само след месец щеше да отбележи своя 90-годишен юбилей.

Основното си образование започва в родното село, а средното образование завършва в Трета мъжка гимназия в София. След това следва в Агрономически университет в столицата.
Разпределен е като преподавател в Стопански техникум в с. Долни Дъбник. Трудовата си дейност продължава в гр. Мездра и не след дълго започва работа като агроном в родния си край, където остава повече от 20 години. В професионалния си опит участва в укрепването и изграждането на ТКСЗ и АПК, спомагайки за тяхното по-добро състояние. Като специалист и в пенсионна възраст, той помагаше на хората, особено в клуба на пенсионера в Скравена със своите професионални знания и умения за личните стопанства.

Партийната си дейност започва още в студентските му години и продължава в родния си край, където в Скравена заема различни ръководни постове в партийната организация и повече от 20 години е бил партиен секретар. Неговият професионален и партиен опит през 80-те години го издигат в Градския комитет на БКП, където отговаря за селското стопанство. Под ръководството му районът на ТКСЗ в ботевградската община чувстваше неговата всеотдайна професионална помощ.

Завършва жизнения си път в ОПО (Основна партийна организация) с. Скравена като един от най-дейните й членове. Негова активност и човешко отношение към хората ще бъде един светъл пример както за организацията, така и за много партийни членове за общинската организация на БСП, които го познаваха и работеха с него. Той остава един от основните доайени на партийната организация на родното село.

Да бъде вечна неговата памет!
От партийното бюро на ОПО с. Скравена

Общински съвет на БСП- Ботевград изказва искрени съболезнования на семейството!Поклон!
 Източник: balkanec.bg

Коментари (18)

 • Отговори (0) (0)
  1. добавен от: Анонимен 5 Януари, 17:55

  komanist

 • Отговори (0) (1)
  2. добавен от: Анонимен 5 Януари, 18:12

  Е,какво ме интерсува,че някъкъв си дърт комунист си е умрял?!!Голяма работа

 • Отговори (0) (0)
  3. добавен от: Анонимен 5 Януари, 18:20

  ЧБ

 • Отговори (1) (0)
  4. добавен от: Анонимен 5 Януари, 19:14

  Бог да го прости.Кога ще бъде погребението му.

 • Отговори (0) (0)
  5. добавен от: Анонимен 5 Януари, 19:39

  Бог да го прости! Четейки биографията му, ми изглежда като як комуняга. Това не значи, че е бил лош човек. Напротив, повечето от редовите комунисти бяха почтени хора, и това е една от основните причини тази система да изкара 45 години.

 • Отговори (0) (1)
  6. добавен от: Анонимен 5 Януари, 20:25

  Бъркаш! Тази система в бълХария вече е на 72 години и не й се вижда края! Единствено в света! Затова сме на последно място по всичко!

 • Отговори (1) (0)
  7. добавен от: Анонимен 5 Януари, 21:11

  Не си прав № 5-ти.
  Комунистическия режим не винаги беше за пример, но тогава имаше много хора, които работеха всеотдайно и съвесто. И изградиха неща, които вече почти 30 години "демократите" не успяват да откраднат и разсипят. Все нещо остава.
  Държавата бе съсипвана, и то съзнателно и методично, през последните 25 години, а най-вече през последните 6-7, откакто дойде на власт ГЕРБ.

 • Отговори (0) (0)
  8. добавен от: Анонимен 5 Януари, 23:30

  Глупости говориш, №6. Не случайно излезе девиз през социализЪма: "Ние се преструваме, че им работим, те (комунистите) се преструват, че ни плащат".

 • Отговори (1) (0)
  9. добавен от: Анонимен 6 Януари, 00:05

  ima prosti hora .abe abdali bsp ne e bkp.bsp e samo karieristi jadni za pari!

 • Отговори (0) (0)
  10. добавен от: Анонимен 6 Януари, 00:13

  #6, не си подготвен! Не е девиз, а фолклор. И не името на строя определя същността му. Защото, ако комунизъм е власт на комунистите, излиза, че демокрация е власт на демократите (нарекли се така). А за това що е социализъм и комунизъм - образовай се малко и ПОСЛЕ виж какво е положението/строя в Дания, Швеция, Норвегия или Финландия. Успех!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (11)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (65)
70% Complete
Не подкрепям идеята (72)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (135)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (129)
70% Complete
Нямам мнение (7)
70% Complete