Петък, 26 Април 2024, 01:24

Подаден е проекта за съвместния туристически продукт

23 Март 2012, 14:18
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2830 0


На 14.03.2012 г. бе подписан Договор за партньорство между кметовете на общините Етрополе – инж. Богомил Георгиев, Правец – г-н Румен Гунински и Тетевен – г-н Милен Милев. С подписаното споразумение Партньорите декларираха съгласието си за сътрудничество и съвместно кандидатстване с проектно предложение за създаване и популяризиране на общ регионален туристически продукт на общините Етрополе, Правец и Тетевен и превръщането им в устойчива туристическа дестинация.
Проект „По пътя на вярата, апостолите и древните цивилизации в сърцето на Стара Планина – развитие на регионален туристически продукт на общините Етрополе, Правец и Тетевен” бе подаден на 15.03.2012г. Проектът е на стойност 499 914 лв. със срок на изпълнение 24 месеца.
Основната задача на проектното предложение е да повиши регионалния туристически потенциал за развитие и маркетинг на устойчиви и разнообразни, специфични за региона на общините Етрополе-Правец-Тетевен туристически продукти с цел приносът на сектора към устойчивото регионално развитие да бъде повишен. Проектът ще спомогне за повишаване на пазарното разнообразие и по-ефективното ползване на туристическия потенциал във вътрешността на страната, както и за подобряването маркетинга и нивото на информираност в полето на туризма.
Специфичните цели на проектното предложение са:
1. Увеличаване броя на посетителите и продължителността на техния престой;
2. Подобряване на сезонното и териториално разпределение на туризма в различните райони и територии, основано на интегрирано управление и маркетинг на дестинациите и използване на различни средства;
3.Техники и системи, осигуряващи ефективна туристическа информация и маркетинг.
Старши експерт туризъм Цецка Иванова запозна членовете на консултативния съвет с концепцията на проекта"По пътя на вярата,апостолите и древните цивилизации в сърцето на Стара планина-развитие на регионален туристически продукт на общините Етрополе,Правец и Тетевен".
Текст:Диана Иванова

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete