Петък, 29 Март 2024, 14:58

Подменят част от водопровода в ж.к. „Васил Левски“

15 Ноември 2019, 16:58
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1889 8


Община Ботевград е предприела действия по подмяната на част от водопровдната мрежа в ж.к. „Васил Левски“. Заради честите аварии в жилищния квартал, особено в района на блоковете 51, 52, 43, 44 и 45, се наложи да бъдат предприети съответните мерки по подмяната на остарелите водопроводни тръби.

Още през октомври се извърши подмяната на една част от водопреносната мрежа в този участък, между блоковете 51 и 52. Спешно отстраняване на авария през пролетта в този район доведе до силно нарушаване на асфалтовото и тротоарно покритие.

След края на дейностите по подмяна на водопроводните тръби, настилките ще бъдат възстановени.
Намеренията на общинското ръководство са още до края на годината да бъде подменен около 80 метра водопровод между блоковете 44 и 45 до един вече подменен от ВиК - София участък, този пред блок 43.

„Намеренията ни са през следващата година да подменим водопровода в ж.к. „Васил Левски“, там има необходимост от по-високо налягане, за да може водата да стига с необходимото налягане до високите етажи. Решихме, за да може да се предоставя качествена услуга в този квартал, да подменим съществуващите метални водопроводи с полиетиленови тръби. “, каза кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов по време на брифинг с местните медии днес.

Добре организираната съвместна работа между Община Ботевград, която със средства от собствени приходи закупува материалите, ОП БКС с необходимата механизацията, с която разполага и ВиК - София с водомайстори и свързване и лепене на тръбите, позволява своевременната подмяна на проблемните участъци от водопроводната мрежа.

Тръбите в квартала не са етернитови, а са метални и са на около 30 години. Те са силно корозирали заради влагата в този район. На ВиК дружеството често се налага да отстранява аварии, заради лошото състояние на водопровода.




Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (5) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Ноември, 17:13

    а блок 46 - кучета го яли

    • (2) (2)
      1. добавен от: Анонимен 15 Ноември, 17:25

      През следващата година

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Ноември, 17:26

    Те добре ги подменят но за безопасността на живущите в блоковете не са помисли

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Ноември, 17:30

    дрън ,дрън няма угаждане

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 10:07

    Не знам дали разбирате но тази подмяна трябва да се върши от ВиК София Област. Евала на кмета

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Вода 16 Ноември, 16:17

    Страхотни действия на общинското ръководство, трябва цялата водопроводна мрежа да се подмени в града, защото е силно наболял проблем, трябва да се помисли за следващата година, защото може обаче с града ни да стане като с Перник да минем на режим, защото няма дъждове и не се очаква много сняг за втора поредна година и трябва да се помисли от сега за следващото лято.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Джони 17 Ноември, 19:15

    Някой ходил.ли е до. Язовир. Бебреш. Скоро няма да има вода. Докога ще продължи източването му Има ли кой да спре това всички знаем за какво става въпрос

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 07:34

    Нали затова ВиК премина към София, нали кмета каза за да може да са подмени водопровода с финансиране? И пак си продължават авариите, водата е слаба и мръсна, защо не се изпълняват обещанията? На ул.Дондуков вече 12ч няма вода, ВиК няма ли аварийни групи? Безобразие!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete