Четвъртък, 28 Март 2024, 19:51

Поетична вечер, посветена на руската любовна лирика в ПМГ "Акад.проф.д-р Ас.Златаров"

26 Март 2015, 20:35
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1731 3


Поетична вечер  „Всė  начинается с любви” изнесоха ученици от 10 „в” клас на ПМГ”Акад.проф. д-р Асен Златаров” Ботевград.  Ученическата изява бе плод на задълбочена подготовка по руски език с преподавател Олга Каменова.
 
Поетичната вечер бе своебразен спектакъл на любовната лирика, в която учители и родители се наслаждаваха на изяществото на руската реч. Учениците демонстрираха много добри рецитаторски умения. Един след друг те излизаха на своебразната сцена и рецитираха стихове от А.Пушкин, Тургенев, Краловски, Есенин, Лермонтов, Фета, Епока и др.  Изявата бе представена по великолепен начин, съчетаващ музика и откъси от класически руски филми.
 
В края на рецитала учениците благодариха на учителката си за всички положени усилия през годините и на всичко , което ги е научила.
Г-жа Каменова не пропусна да върне жеста на внимание. Тя и директорката Даниела Колева поздравиха тримата гимназисти Стоян Клюнков, Цветомира Крилатска и Даниела Милчева, представили учебното заведение отлично на Шестия национален конкурс за четене на ученици на руски език "Гимнастьорка".

Директорът заяви, че руският език е „езикът на нашето време и се радвам г-жо Каменова, че го възродихте, защото не можех да си представя, че някой не може да разбира руски език”, заяви с радост Даниела Колева, впечатлена от доброто представяне на десетокласници. Тя награди тримата ученика с чадъри, като им пожела „ да пазят любимите ученически половинки в парка на гимназията”.
 
Гости на проявата бяха представители на  Съюза на съотечествениците. Татяна Иванова, председател на Руски клуб в Ботевград към Федерация на Съюза на съотечествениците връчи почетна грамота за активно участие в литературно-музикалната вечер.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Март, 09:50

    Оля, поздрави за идеята! По лицата на учениците си личи , че въздействието е голямо. В днешния динамичен живот, все по-рядко четем или слушаме поезия, а руската е велика! Отново те поздравявам и ти желая успех!
    ГЕ

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: анонимен 28 Март, 13:19

    Чудесна инициатива. Но не успях да разбера кои са тези поети- Епок и Краловски, може би Блок и ....?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Олга Каменова 28 Март, 18:22

    А.Блок и съвременната поетеса Татяна Красовская

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete