Вторник, 16 Април 2024, 07:36

Погребението на Борис Николов ще бъде в събота

9 Ноември 2017, 16:28
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 10103 17


31-годишният ботевградчанин Борис Николов, по известен като Боро Бродник, почина след тежко онкологично заболяване.

Поклонението в негова памет ще се състои на 10 ноември /петък/ от 19:30ч. до 23:00ч. в София, ул. „Г.С. Раковски“ 108, „Пространство 108“, зала номер 4 на втори етаж, до сградата на А на НАТФИЗ. Погребението ще бъде на 11 ноември в Ботевград. Поклонението е от 12ч. в дома на покойника.

Борис Николов е роден в София през 1986г. Завършва с отличие Националната Академия за Театрално и Филмово Изкуство – НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ през 2010г.

Като студент Борис е номиниран за „Наградата на София“ в област култура с документалния си филм за глухонемите студенти в НАТФИЗ „Клас Пантомима“.Борис специализира една година режисьорски курс в Prague Film School, Чехия, където работи върху социалния късометражен филм „Яна“.

„Яна“ е 12-минутен филм на прохождащия кинорежисьор, сниман по времето, когато той учи кинорежисура в Film School в Прага през 2012г. три години по-късно – 2015г., филмът получава наградата в категория Fiction на Оriginal Narrative International Short Film Festival в Дубай.

„Яна“ печели две награди - за „Най-добър сценарий“ и „Най-добър млад режисьор“ на международния фестивал в Честър, Оргеон през 2014.
Участва в конкурсни програми и прегледи на фестивали в Прага, Доха, Дубай, Париж. След академичното си образование Борис създава в копродукция първият сезон на телевизионния кросмедия проект „БунтArt“, които се излъчва както онлайн, така и по Българската Национална Телевизия и „Тангра Мега Рок“ веднъж седмично в продължение на цялата календарна година и за периода печели една локална и две международни награди за телевизия, награда за операторско майсторство от Балфест 2012, както и награда за крос-медийно предаване от Mediamix festival 2012.

Късометражният му дипломен филм „Услугата“ по мотиви от едноименния разказ на световно признатия автор Алек Попов е възприет изключително добре на местна почва и получава редица награди измежду които „Най-добър късометражен филм“ на годишния преглед на българската академия, „Най-добър сценарий“ на международния фестивал „Ранно пиле“, „Първа награда за операторско майсторство“ на операторския фестивал в Попово и най-голямото признание второ място на годишните KODAK Worldwide Awards за късометражно кино за зона Европа, Африка и Близкия Изток.

Участва в състезателната програма на признати фестивали като Мюнхен, Париж, Клермон-Феран, Триест, Сичуан, Клуж, Биариц, Варна, Тел Авив, Прищина и др.

Екипът на balkanec.bg изказва съболезнования на близките!



Източник: balkanec.bg

Коментари (17)

  • Отговори (6) (4)
    1. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 16:54

    Жалко за така рано напусналия този свят млад човек, талант. Светла му памет, въпреки, че не го познавам. Не разбрах, какво общо има с Ботевград?

    • (4) (2)
      1. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 17:00

      Боро от Ботевград,

    • (2) (1)
      2. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 17:07

      Е много умен ти и въпроса човече-не можеш ли да четеш???

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 17:06

    Бог да го прости-светла му памет!

  • Отговори (2) (1)
    3. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 17:21

    В ГПЧЕ ли е учил?

    • (1) (2)
      1. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 18:40

      Да

  • Отговори (4) (2)
    4. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 17:40

    Мога да чета, ама от биографията на "ботевградчанина", не е ясно какво общо има с Ботевград. Роден в София, учил в други градове, работил другаде... Може би има роднини тук, кои са? Светла му памет. Съболезнования на близките.

  • Отговори (4) (0)
    5. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 17:59

    Светла му памет на Борко,а който не е запознат е от Ботевград и доста хора го познаваха добър и отзивчив приятел беше.

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 20:37

      Първо поразпитай и не пиши набързо глупости-татко му и майка му са достойни и уважавани хора в града ни-Бог да прости детето.

  • Отговори (5) (1)
    6. добавен от: Радка Микова 9 Ноември, 19:26

    Съболезнования на семейството ! Отиде си един млад човек,талантлив и успешен за своите години ! Не е важно дали го познават повечето от нас,по-важно е че си отиде в разцвета на младостта си,в началото на своята кариера и че е син,брат и внук на наши съграждани,които познавам и съм съпричастна с тяхната болка ! Почивай в мир мило дете !

  • Отговори (5) (0)
    7. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 20:55

    Боже дай сили на Цецка и Ники да преодолеят тежката загуба. Почивай в мир мило дете!

  • Отговори (5) (0)
    8. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 21:35

    Боро беше велик.

  • Отговори (1) (0)
    9. добавен от: Съпричастен 9 Ноември, 23:37

    Съболезнования на семейството!Познавам родителите.Теса добри и трудолюбиви и много съжалявам за загубата.Почивай в мир скъпо момче!

  • Отговори (2) (0)
    10. добавен от: Анонимен 10 Ноември, 05:53

    Съболезнования на семейството! Боре, светлина и покой на душата ти! Един млад, талантлив и добър човек вече не е сред нас - почивай в мир!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete