Петък, 19 Април 2024, 04:56

Полицаи и жандармерия разтървават враждуващи фамилии

20 Април 2015, 12:47
(0) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 1590 2


На 19 април около 16.50 часа в оперативната дежурна част на РУ- Самоков постъпил сигнал за възникнал конфликт на територията на „Седми квартал“. Пристигналите на място полицейски служители установили физически сблъсък между членовете на две враждуващи фамилии, при който двете групи се замеряли яростно с камъни, стъклени бутилки и буркани. Веднага била създадена необходимата организация с оглед обезпечаване на обществения ред и на място били привлечени допълнителни полицейски сили от РУ- Костенец, РУ- Ихтиман, жандармерията  и всички налични служители на РУ- Самоков. С бързата си намеса служителите на реда овладели ситуацията, недопускайки ескалиране на напрежението. Изяснено било, че повод за възникналата физическата саморазправа е станал пореден словесен конфликт между представителите на враждуващите фамилии, между които от дълго време тлеела непримирима вражда.
При опита си да разтърват опонентите  униформен служител от автопатрула е бил ударен с рикоширала тухла по рамото, като впоследствие един от инициаторите на мелето- криминално проявен и осъждан, е отправял към него закани  и заплахи за живота му. Пострадали са и двама от участниците в сбиването, настанени в лечебни заведения без опасност за живота. В хода на проведеното разследване са установени всички участници в конфликта, като с полицейска заповед за  24 часа са задържани петимата  главни инициатори.
По случая са образувани две досъдебни производства: за извършено престъпление по чл. 129 от НК и за престъпление по чл. 144 от НК. Действията по разследването продължават под наблюдението на районна прокуратура- Самоков. С оглед недопускане на повторен сблъсък и гарантиране на обществения ред засиленото полицейско присъствие в квартала продължава и през днешния ден.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: iliq 2 Май, 18:57

    Tezi burgudji zaslujavat mnogo boi te sa mnogo mr1sni

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: qnko 2 Май, 19:00

    Burgujite ot samokov sa p1lni pedarazi zashtoto se biqt s kamani

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete