Петък, 19 Април 2024, 02:22

Пореден успех на учениците от ПМГ в областния кръг по ИТ

15 Март 2012, 16:26
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3250 2


Светлин Йотов от 8-ми „Б” клас на от ПМГ “Акад. проф. д-р. Асен Златаров’’Ботевград спечели първо място в направление Уеб Сайт“-„Интерактивни уроци по география на България“ в Областния кръг на Oлимпиадата по Информационни технологии. Това съобщи за „Балканец”, неговия учител по Информационни технологии, инж. Красимир Божинов. Олимпиадата се проведе във вторник-13 март в София.  Отборът по Информатика и ИТ „ARTY“ от ПМГ взе за трета поредна година участие в Областния кръг. Гимназията тази година е единствения представител не само от община Ботевград, но и от общините Правец и Етрополе.  Отборът се представи с 8 участника, защитавайки разработените от тях 6 проекта-4 индивидуални и два екипни. Строгото и безкомпромисно жури присъди максималния брой точки-100 единствено на ученика от 8“б“ клас на ПМГ- Светлин Илиев Йотов. Той впечатли журито и всички присъстващи с неговия проект в направление „Уеб Сайт“-„Интерактивни уроци по география на България“. Проектът съдържа интерактивни уроци по География и икономика от учебния материал за 8 клас. Потребителите на сайта могат да коментират дадените уроци или да предлагат добавяне на любопитна информация към уроците. Те могат да проверят своите знания чрез интерактивните тестове към всеки от уроците. Също и да комуникират помежду си чрез форум. Администраторът може да променя цялата информация в сайта. При разработката на проекта са използвани следните технологии: HTML, CSS, MySQL, PHP, JavaScript, jQuery и ActionScript -обасни преподавателят по ИТ в Гимназията и ръководител на проектите инж. Красимир Божинов. По негови думи проектът, който е разработил Светлин Йотов е труден за изпълнение, тъй като и ученици от 12-ти клас биха се зартуднили.
В направление Мултимедийни приложения“ за Първи Национален кръг беше класиран екипния проект „Електронен учебник по история“ на Станислав Дончев и Петко Четрафилски.
За съжаление само една точка не достигна на Генади Славчев от 10„б“ клас в направление „Приложни програми“ за да се класира с неговия проект „Забавно междучасие“. Той представи проект, в който чрез методите на програмирането е създал четири игри, които учат хората на ловкост, логическа мисъл и бърза реакция.
Интересни бяха и останалите проекти-„Градовете на България“, „Моят град-минало, настояще, бъдеще“,“Турция-позната и непозната“, „Кибер престъпления“, които допринесоха за цялостното представяне на отбора.
Олимпиадата по Информационни технологии  е едно от най-големите престижни състезания за ученици в България. Поради големия брой участници, то е разделено на няколко етапа. Първият е училищния етап, след това е общинския, следван от областен и накрая от всички първенци в отделните области (направления). Национална комисия избира само по 20 проекта в категория, които се класират за участие във Втори национален кръг.
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Март, 16:59

    Браво Светли ! Продължавай все така успешно напред

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Март, 17:14

    Bravo svetlii ;d

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete