Петък, 29 Март 2024, 15:21

Пореден успешен сезон за етрополския волейбол

1 Август 2019, 10:27
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1306 9


Завърши спортно-състезателната 2018/2019г. за отборите, състезателите и треньорите на Волейболен клуб Етрополе. Със задоволство може да отбележим, един доста успешен сезон за всички състезатели и треньори. През изминалия сезон ВК Етрополе взе участие с 13 отбора в състезанията от календара на БФВ и един отбор в Аматьорската волейболна лига. В клуба работеха четирима треньори- Ралица Ботева, Симеонка Дочева, Ваньо Василев и Васил Василев и около 200 спортисти и в двата пола. ВК ”Етрополе” е един от малкото клубове в България, които не събират такси за тренировки, от общо 132 регистрирани клуба в БФВ. Със задоволство можем да отбележим, че учебно тренировъчният и спортно състезателен период не бе нарушаван .Ето какво успяхме да направим през изминалия сезон, започнал през месец септември на 2018г и завършил през юли 2019г.

Мъжкият отбор се състезаваше в А НВГ, където в групата постигна седем от осем възможни победи и се нареди на първо място, което го изпрати на плейофи за класиране във финалната четворка. На плейофа момчетата от Етрополе срещнаха отбора на Септември и след две победи успяха да добият право да играят на финала за влизане във Висшата лига. БФВ гласува доверие на Етрополе да проведе финалния турнир, където участие взеха четири отбора. Великолепно представяне на етрополци, които победиха всички отбори във финалния турнир Елин Силистра 3:1, Локомотив Червен Бряг 3:1 и Люлин София 3:2 гейма, с което стана шампион на АНВГ и от следващия сезон ще играе във висшата лига. През сезона момчетата от мъжкия отбора успяха да спечелят и купите на три турнира –„Владимир Прохоров”, Асен Борисов” и купата на кмета на Враца. Така от 22 изиграни мача, отборът записа 20 победи и само две загуби.

Юношите старша възраст, след като в групата станаха втори, се класираха за финалния турнир на ІІ –А група и там се наредиха на трето място. Кадети и пре кадети преодоляха областното първенство на зоналните турнири и  се наредиха съответно на 5 и 6 място и не успяха да се класират за финалите. Отлично представяне 30-годишните момчета. След третото място на зоната, те добиха право на участие във финалния турнир, който се проведе в Етропол,е където етрополци след две победи заеха четвърто място в групата и десето в крайното класиране на финала. Дванадесет годишните момчета също се класираха за финалите, които отново се проведоха в град Етрополе ,заемайки шесто място в крайното класиране. При най-малките- 10- годишните момчета системата на провеждане на първенството е само зонално /регионално /първенство/, малчуганите спечелиха медали, като заеха трето място в крайното класиране.

Женският отбор за пета поредна годна играе в Аматьорската волейболна лига Волеймания. Тази година, след напускане на някой от състезателките не може да се похвалим с успехите от миналите години когато печелихме бронзовите медали, но пък в отбора се включиха девойките от клуба, което е добра предпоставка за тяхното развитие. Отборът зае 7 място в крайното класиране.

Девойките старша възраст, след като се наредиха втори в групата на финалния турнир за класиране на държавните финали, провел се в град Етрополе, се наредиха на трето място, с което заеха и десето място в крайното класиране на страната. Кадетките бяха на крачка от финалният турнир след като станаха втори на зоните, втори на квалификациите и трети на допълнителният турнир. Кадетките спечелиха и турнир „Освобождение”,  провел се за 17 път в Етрополе. Пре кадетките се наредиха на 9 място в страната. 30-годишните момичета спечелиха зоната в Кюстендил и след това на финалите във Варна завършиха на седмо място. Седми станаха и дванадесет годишните момичета на финалите в Панагюрище .С бронзови медали се окичиха най малките възпитанички на клуба. Ученическите отбори на Етрополе успяха да се класират за три финала като девойките 8-10 клас станаха трети , момчетата 5-7 клас шести на финалите, които се проведоха в Етрополе, на шесто място се класираха и момичетата 5-7 клас.

Огромни благодарности изказваме на кмета на Община Етрополе г-н Димитър Димитров за невероятната подкрепа която клуба получава.

Ръководството на Волейболен клуб "Етрополе



Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (2) (1)
    1. добавен от: Анонимен 1 Август, 10:53

    Наистина много успешен сезон! Адмирации за всички, които се трудят! Браво кмете че им помагате! Продължавайте да ни радвате все така деца!

  • Отговори (2) (1)
    2. добавен от: Анонимен 1 Август, 11:11

    Това, че предният коментатор е неграмотен, мога да го разбера, но защо никой не погледна статията преди да я качи на сайта.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Август, 22:44

    30-годишните момичета спечелиха зоната в Кюстендил
    Ама какви момичета само...

  • Отговори (0) (1)
    4. добавен от: Анонимен 2 Август, 10:03

    Абе общинарите научете се да пишете грамотно бе!

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 3 Август, 23:20

      Много си нагъл, №4! В едно изречение от четири думи имаш една правописна и две пунктуационни грешки.
      Присмял се хърбел на щърбел!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 5 Август, 16:35

    № 4 Общинарите не са го писали, а ти се научи да пишеш "АБЕ".

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 5 Август, 22:01

    Това е треньор! Браво продължавайте да славите Етрополе.

  • Отговори (0) (1)
    7. добавен от: Анонимен 5 Август, 22:32

    Хайде стига сте се правили на каквито не сте. Човека може да си пише както си поиска. Все пак това е село не град. Не се правете на много грамотни . Селяндури

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 6 Август, 07:10

      "ЧовекЪТ може да си пише.......", но ти не можеш, неграмотнико!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete