Четвъртък, 28 Март 2024, 20:22

Поредна китайска делегация посети Сливница и заяви интерес за инвестиции

28 Август 2019, 21:22
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 607 0


За ръководството на община Сливница стана традиция през 2019 година да посреща гости от Китай. На 23 август нова делегация засвидетелства интерес за партниране. От китайска страна присъстваха административни ръководители от град Хуайбей, провинция Анхуи.
Градът наброява 2.2 млн. жители и има развита индустрия за добив на въглища и производство на електроенергия. По територия е 140 хил. кв. км. с население от 70 млн. жители. В провинцията се намира най-големият в света генератор с мощност от 135 млн. киловата.
Китайските специалисти изявиха особен интерес за бъдещи инвестиции в община Сливница в областта на земеделските култури.
Гостите заявиха интерес за китайски инвестиции в производство на електромобили на територията на общината. Кметът г-н Васко Стоилков очерта в детайли законовата рамка и условията за взаимно изгодно сътрудничество според българските закони. Китайските гости отправиха покана за гостуване на българска делегация на административно и бизнес равнище в Китайската народна република. На срещата от страна на общинското ръководство присъства и председателят на ОбС г-н Марин Павлов.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete