Неделя, 22 Юли 2018, 00:22

Поредна жертва на бездомните кучета

6 Февруари, 13:54
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2255 4

Възрастен човек е бил ухапан от бездомни кучета в центъра на Нови хан. Това е поредното нападение на територията на община Елин Пелин. Човекът е добре, вече му е направена инжекция против тетанус. Инцидентът се е случил пред магазин КООП, в непосредствена близост до училището. Това съобщи кметът на Нови хан Петко Костов пред екипа ни. Малко след случилото се близки на пострадалия са се обърнали за съдействие към него. Правата на кметовете на кметства в такива случаи са силно ограничени. Единственото, което могат да предприемат като действия е, да пуснат поредната докладна до общинската администрация, нещо, което Костов вече е направил. От началото на годината това е трета докладна, посветена на проблема с бездомните кучета.
Припомняме Ви, че на последното заседание на ОС Елин Пелин съветниците изслушаха д-р Димитър Рачев – гл. инспектор към областното подразделение на ДАБХ, отговарящ за ветеринарномедицинския контрол на територията на община Елин Пелин. Рачев изказа опасения, че похарчените през миналата година от кметската администрация 28 600лв. за кастрация и обезпаразитяване на бездомни кучета са похарчени напразно. Според него кастрация на кучета не е извършвана. Федерация по кинология за Европа е имала сключен договор за тази дейност с клиника в Казичене. Тази клиника обаче е от 3-та категория, което означава, че нямат право да извършват хирургически интервенции. Освен това в амбулаторния дневник месеци наред са вписвани само кастрациите на бездомни кучета от Елин Пелин и нито един друг преглед. Според Рачев възможността да са фалшифицирани документите е огромна. Освен това, упойващите вещества, които се използват при кастрации, са в контролен режим и тяхната употреба се описва. Подобно нещо обаче липсва в дневниците на клиниката. Липсват и задължителните протоколи при залавяне на кучетата, които трябва да се изготвят в присъствието на представители на общината, кметството и фирмата изпълнител.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

 • Отговори (2) (0)
  1. добавен от: ХРИСТОВ 6 Февруари, 19:23

  До кога от кого зависи и кой носи отговорност

 • Отговори (1) (0)
  2. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 20:40

  От слънцето...

 • Отговори (1) (0)
  3. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 21:10

  И лунатаааааа :)

 • Отговори (2) (0)
  4. добавен от: Анонимен 8 Февруари, 01:20

  То не били кучета, а било едно. Бело. И не било бездомно, а било на Тушката от село. А дъртия не бил ухапан, а бил уплашен. Филма е съветски..

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (3)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

Анкета » коментари (3)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

отговори
Да, това е най-подходящото място. (39)
70% Complete
Не, има по-подходящи места. (23)
70% Complete
Идеята е добра, защото мястото е извън Ботевград. (21)
70% Complete
Не е удачно този терен да се ползва за гробищен парк. (27)
70% Complete
Не съм заинтересован. (14)
70% Complete