Петък, 19 Април 2024, 17:15

Поредният вандалски акт в град Костинброд!

1 Февруари 2019, 16:26
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1029 0


Опорочена е единствената ни спортна зала в община Костинброд – зала „Белица“, намираща се на стадион „Белица“ на метри от Районно управление-Костинброд!!! На лика, от към улица „Славянска“, зала „Белица“ е надраскана с боя/спрей!
В тази зала и на този стадион тренират целогодишно НАШИТЕ деца от общината, спортуват малки и големи за здраве и гостуват множество други отбори, спортисти и известни личности от Световния спорт! А през месец септември 2018 година се състоя най-хубавият празник на град Костинброд до сега! Някой спомняли си как изглеждаше зала „Белица“ преди 5-6 години? Разрушена зала с ливада! Преди точно толкова години тя се възстанови, за да дава възможност за развитие! А към днешна дата стадионът и залата разполагат с трибуна, ограда, осветление, отопление на залата!

Предоставяме Ви спортните клубове на територията на община Костинброд, трениращи на стадион „Белица“:
КЛУБ ПО БОРБА БЕЛИЦА – КОСТИНБРОД, ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКИ СПОРТЕН КЛУБ „ФОРТУНА“,
КЛУБ ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА „ФИНЕС“ КОСТИНБРОД, и РЪГБИ КЛУБ “ВАРВАРИТЕ”!

Едни от най-великите спортисти на България всяка година присъстват на стадион „Белица“ на турнир „Силата, красотата и мисълта“.
Имена, като Армен Назарян – двукратен олимпийски шампион и сегашен треньор на Националния ни отбор по борба, Янко Шопов – световен шампион от 1979г.в Сан Диего и сегашен помощник треньор на Националния ни отбор по борба, Нено Ненчев – председател на клуба по борба в ЦСКА , Петър Райчев – бивш треньор на ЦСКА, Павел Павлов – призьор от Олимпийски игри, Рашо Романов- представител на Българската Федерация по борба и други.

От същата НАДРАСКАНА зала, състезателят на Спортен клуб по борба „Белица”-Костинброд – Денис Стоянов стана републикански шампион. Талантът от Костинброд триумфира на държавното първенство по борба (класически стил) за деца, което се състоя през 2017 година.

В същата вандалски ОПОРОЧЕНА зала през 2017 година стартира клуб по художествена гимнастика „Финес-Костинброд“ с около 20 деца, разделени в различни възрастови групи. Към днешна дата в клуба са над 60 деца. Треньор на децата и председател на клуб по художествена гимнастика „Финес-Костинброд“ е г-жа Ева Цонева – възпитаничка от трупата на Нешка Робева, с помощник-треньорите – Цветина Матова и Цветелина Атанасова, като и за балетната подготовката от Петър Петков.

Децата участват в множество турнири, като “Купа по художествена гимнастика Пирин-Благоевград” – 20 златни медала за нашите деца!
Турнир по художествената гимнастика за „Купата на кмета на община Благоевград“- златен медал! Купа “Панагюрско съкровище” – 4-то място! Държавния и международен детски турнир по художествена гимнастика “Dundee Baby Cup”- златен медал! Държавно първенство “Гимнастрада” –златни и бронзови медали! Същият този клуб ще вземе участие на фестивала в Австрия през 2019 година, на който участие ще вземат над 20 000 спортиста. Клубът ще бъде подпомогнат от община Костинброд за пътуването на децата до Австрия!

Спортът е воля. Спортът е нещо прекрасно и благородно и всички знаем, че нашите деца умеят и могат да се борят достойно за нашата община и страна.
А какво им предлагаме НИЕ ???
Ние сме тези, които трябва да им осигурим зала, треньори, условия, възможности, възпитание, пример…..
А какво им показваме с тази вандалска проява??? Показност на власт, отмъщение или опорочаване на спорта, институциите, общината, държавата !!!
Кой сме ние ? Ние ли сме Костинброд ? Или зад този лозунг се крият хора, които искат да се изявят, хора без грам самоуважение, хора без никакви човешки ценности, а само интереси водени от политическа показност!
Нека се осъзнаем! Това е място за спорт и отдих и е само и единствено за ДЕЦАТА, МЛАДИТЕ и СПОРТУВАЩИТЕ хора! Всички останали не са желани!

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete