Четвъртък, 25 Април 2024, 11:14

Поредно разочарование за ФК "Скравена" и нова загуба за клуба

27 Март 2021, 18:35
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2354 12


Мъжкият футболен отбор на ФК "Скравена" записа пореден мач в своята сметка, който загуби по злощастен начин. Скравенци регистрираха тежко поражение с 1:4 от ФК "Драгоман" в днешното домакинство от 12 кръг на А ОГ София - Запад. Цифрите обаче не са показателни за това, което се случи днес. Тимът на ФК "Скравена" беляза много силно първо полувреме, в което успя да поведе в резултата и на почивката имаше аванс. През втората част планът на домакините бе да съхрани крехката си преднина и да дебне на контраатака. Нещата вървяха добре, но сякаш изведнъж мечтите за първи три точки се превърнаха в мит. Скравенци допуснаха елементарни грешки в своята игра. Следователно отборът на ФК "Драгоман", който в годините се е доказал като опитен боец, се възпозлва от слабостта на съперника и наказа сурово ФК "Скравена", обръщайки резултата до 4:1 в своя полза. Отчитаме и факта, че след като изоставаха в резултата, "граничарите" промениха коренно начина си на игра и през втората част определено надиграха противника, като създадоха повече положения и владееха доста повече топката. Няколко ключови моменти от мача обаче можеха да обърнат развоя на събитията в полза на ФК "Скравена". Това така и не се случи и въпреки приятната игра, която скравенци показаха, от чудесен мач за тях, срещата се превърна в кошмар.


Отборът на ФК "Скравена" изигра силно първо полувреме. Още в началните минути домакините показаха агресия и създадоха опасности пред вратата на "граничарите". В 3-ата минута Марин Данчев можеше да открие резултата, но ударът му бе спасен. 5 минути по-късно Неделин Костадинов открадна топката в предни позиции и стреля, но кълбото рикушира в гредата. Последва добавка на Марин Данчев, която не намери очертанията на вратата. Така се стигна до 19-ата минута, когато усилията на скравенци дадоха резултат. Цветомир Димов проби по лявото крило, подаде на нахлулия навътре Марин Данчев, който реализира с техничен удар - 1:0.


До края на полувремето темпото спадна значително. Домакините предоставиха инициативата на съперника, който владееше топката значително повече. Гостите направиха няколко добри атаки, но те не доведоха до нищо и така двете страни се разделиха при 1:0 на почивката. 

След подновяването на играта, стратегията на ФК "Скравена" бе ясна - отборът да се прибере в половината си и да използва бързината на някои от футболистите си на контраатака. Цветомир Димов можеше да реши всичко за своя тим в средата на полувремето, след като се откъсна сам срещу вратаря, но не успя да реализира. В хода на мача последва още една подобна възможност за него, но отново без успех. Марин Данчев пък бе близо да реализира втори гол в мача, но топката премина встрани от вратата. Въпреки това изглеждаше, че тактиката е успешна, и всичко вървеше по план до 71-ата минута. Тогава отборът на ФК "Драгоман" се добра до равенството след добри действия отляво, завършила с гол с глава на Димитър Йорданов - 1:1. Буквално в следващата атака "граничарите" стигнаха и до пълен обрат в мача. Тук трябва да отбележим, че вероятно това бе най-ключовият момент в мача, който предреши крайния изход. Буквало с изпълнението на центъра, играчите на ФК "Скравена" подариха топката на съперника. Последва опит за центриране, който изненада вратаря на домакините и се превърна в гол - 1:2. В 81-ата минута се стигна до ново разочарование за ФК "Скравена". Тогава гостите увеличиха преднината си след чудесна контраатака, завършена от Мариан Китанов. Въпреки че при подаването към него топката се спря в локва с вода, футболистът на гостите хладнокръвно завърши атаката и оплете топката в мрежата - 1:3. Последното попадение в мача дойде малко преди края. То бе върха на разочарованието в днешната среща за състава на ФК "Скравена". След поредната колеблива игра при пас зад защитата, вратарят на скравенци се размина с топката, а в опита си да изчисти, Неделин Костадинов си отбеляза автогол - 1:4. По този начин, отборът на ФК "Драгоман" отнесе трите точки за себе си, а за момчетата от ФК "Скравена" остава единствено горчивия вкус от загубата в пореден мач, в който отборът стоеше добре, но допусна елементарни грешки и загуби.


ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ СРЕЩАТА МОЖЕТЕ ДА ОТКРИЕТЕ ТУК. 


В следващия 13 кръг, ФК "Скравена" гостува на "Спортист" (Драговищица), докато ФК "Драгоман" има визита на "Ком 98" (Годеч). Във временното класиране скравенци остават последни с 1 точка в актива си, а ФК "Драгоман" е на 4-то място към момента с 16 пункта. 

Снимки: Арена спорт тв




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: футбол , ФК Драгоман , ОГ София Запад , ФК Скравена

Коментари (12)

  • Отговори (3) (1)
    1. добавен от: Анонимен 27 Март, 21:43

    А защо и тук и на всички други места не се споменава за спирането на топката с ръка от защитник на Драгоман.Защо не се споменава и,че при 1:1 едно от момчетата на Драгоман хи надбяга и получи шпагат отзад,който по всички правила на футбола е директен червен картон?
    Защо не се споменават многото натушения от страна на Драгоман?
    Не че ще ни дават по SkySport,а и по MTV щом трябва!
    Всички плюете по двамата дето скачаха да бият съдията в Костинброд,ама не виждате как свират в тези групи!

  • Отговори (5) (1)
    2. добавен от: Анонимен 27 Март, 21:47

    Спестен червен картон за Драгоман при 1:1 (умишлено влизане на шпагат в гръб)
    1во е картон заради опасна игра.
    2ро е Картон за влизане на шпагат отзад,при условие,че футболиста е по-бърз и няма никой друг пред него освен вратаря.
    3то спестена дуспа на Драгоман,защитник си спря топката с ръка в наказателното,а съдията се направи,че не я вижда!
    ЖАЛКО БФС,ЖАЛКИ СЪДИИ

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 28 Март, 19:16

      Не е при 1:1

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 27 Март, 22:13

    Напред и нагоре

  • Отговори (2) (1)
    4. добавен от: Анонимен 27 Март, 22:38

    Момчета, не гледате добре записа ... при шпагата , за който говорите има още двама футболисти на Драгоман пред нападателя на Скравена.Шпагатът е чисто тактическо нарушение...

    • (2) (1)
      1. добавен от: Анонимен 27 Март, 23:34

      Само дето е опасна игра,и е директен червен картон приятел ;)

  • Отговори (2) (2)
    5. добавен от: Анонимен 28 Март, 15:05

    Без семков футбол в скравена няма да има може момчето да е какъвто щте ма без него футболисти няма да дойдат.

    • (5) (0)
      1. добавен от: Анонимен 28 Март, 16:27

      Със Семков където и да е няма футбол

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 29 Март, 01:56

    Nomer 6 da go duxash 1 tochka ima skravena i nito edin ot skravena igrach.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 29 Март, 20:08

    Какъв отбор на Скравена е това без един скравенец

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete