Събота, 20 Април 2024, 15:12

Поредното футболно шоу в регионалното дерби между Чавдар Етрополе и Балкан 1929

30 Септември 2018, 12:26
(1) (1)
Етрополе - Спорт
Прочетена: 2488 13


Поредно футболно и не толкова футболно шоу поднесоха отборите на Чавдар Етрополе и Балкан 1929 Ботевград, в мач от 9-я кръг на първенството в Югозападната Трета лига, който си игра вчера /29 септември/ от 17.00ч. на централния стадион на сп.комплекс "Чавдар" в гр. Етрополе.


Срещите между тези два тима винаги са се превръщали в нещо повече от футболен двубой, но за съжаление това повече никога не е било в полза на играта и добрия тон, а напротив, показаното на терена и около него е съпътствано с поредната порция провокации, размяна на обидни реплики, наказателни картони, спор със съдийската бригада и забележки към треньорски щаб. Всичко това го имаше и в този мач и никой не се съмняваше, че ще се стигне до изброените прояви, а иначе футболните моменти имаха своите достойнства поне през първото полувреме, когато явно нагласата е все пак да се покажа това, за което отборите са на терена.


Началото на срещата бе повече от прилично с добри отигравания и скорост в подаванията, хубави атаки и пред двете врати и точно при една такава ситуация се стегна до гол за домакините с реализатор Николай Иванов в 4-ата мин. Въпреки ранния гол, 22-та на терена продължиха да търсят своите шансове, в които да покажат футболни качества и техника при различни ситуации и възможности. В 30-ата мин. етрополци можеха да удвоят преднината си с една бърза и доста добре изиграна комбинация на върха на която се оказа Симеон Вешев, но топката срещна напречната греда на противниковата врата. До края на първите 45 минути мача беше приемлив за гледане и дори беше странно, че не е възникнал проблем, но през второто полувреме всичко си дойде на мястото. Желанието на Балкан да изравни резултата доведе до натиск от тяхна страна, но нито една от атаките им не се оказа успешна, а и защитата на Чавдар не даде шанс за пробив. Залогът за победа се оказа доста голям мотив и отприщи всякакви емоции и у футболистите и у феновете и градуса на напрежение се вдигна видимо, което доведе до множество нарушения, накъсана игра и показването на наказателни картони. В 70-ата мин. всичко това взе връх и за грубо нарушение на играта бе показан червен картон на футболист от Балкан, което естествено стана повод за сериозна изява на треньора им Иван Редовски и той по типичен свой начин показа присъствието си на терена. До края на срещата имаше много малко футбол, а основното бяха бурно изразявани емоции от страна на публика, опит на съдийска бригада да запази играта и много реплики към състезателите. Търсейки успеха и двамата наставници извършиха смени в последните минути на мача, но късмета бе за етрополци, които отново чрез капитана си Николай Иванов спечелиха поредното регионално дерби с 2:0, като втория гол дойде в 89-ата мин. Продължението бе 3 мин., в които не се случи нищо запомнящо се.

Състав на Чавдар Етрополе : Христо Матев, Йордан Йовчев, Васил Бънов, Александър Събев, Георги Атанасов, Калоян Радков, Николай Ботев, Виктор Пенчев, Николай Иванов /к/, Иван Мишев, Симеон Вешев. Резерви: Милен Георгиев, Денислав Ганчев, Ивайло Величков, Калоян Тодоров, Сотир Илиев, Владимир Тачев, Николай Атанасов.
Ст.треньор Красимир Стоев

Състав на Балкан 1929 Ботевград: Емил Кирилов, Симеон Николов, Стоян Георгиев, Цветослав Ботев, Кристиян Иванов, Петър Василев, Никола Иванов, Ивайло Бояджиев, Ивайло Цветанов, Петър Димитров, Кристиян Кръстев. Резерви: Виктор Вълчев, Тодор Ненов, Дейвид Йорданов, Божидар Божилов, Цветелин Цаковски, Здравко Атанасов, Теодор Ганчев.
Ст.треньор: Иван Редовски



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929

Коментари (13)

  • Отговори (4) (3)
    1. добавен от: Анонимен 30 Септември, 17:27

    Доста селяни бяха дошли от Ботевград по трибуните, които си мислеха, че са на селския стадион в Трудовец с маймунските си звуци през по-голямата част от времето.

    • (2) (2)
      1. добавен от: Лари 30 Септември, 19:57

      Нещастник, ти кога си бил в Трудовец на Стадиона та знаеш как е там? Ела някой път за да ти стане ясно къде са маймуните, че вие в Етрополе не знаете как да се държите нормално...

    • (2) (1)
      2. добавен от: Анонимен 30 Септември, 21:56

      ей педал, редовски ви научи и вас на тези селски номера и целия ви отбор е от селяни,деба и маймуната

    • (1) (0)
      3. добавен от: Лари 1 Октомври, 00:00

      Какъв Редовски сънуваш бе Етрополски сопол, държанието е въпрос на възспитание! Иди в Трудовец на мач и виж как се държи публиката!

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 30 Септември, 19:57

    Хахаха точно така, пълни селяни

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Октомври, 10:29

    Зольовци!
    Това казва всичко.

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: ицо 1 Октомври, 10:46

    мръсни ботевградско отрепки там са само селяни цигани и курви.а редовски е педал нещастен

  • Отговори (0) (3)
    5. добавен от: Анонимен 1 Октомври, 11:36

    Авторът на статията явно не е гледал мача, а ако го е гледал не прави добра услуга на отбор си, безобразно слаб Чавдар. Имаше редовен гол за 1:1 и несъществуващ червен картон по препоръка на капитана в червено, който беше за лилав. Относно Редовски, който традиционно търпи съдийски произвол, беше прекалено възпитан, чак дразнещо спокоен. Футболисти слаби, съдии съмнителни, журналисти пристрастни!?

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: Анонимен 1 Октомври, 12:12

    Кога сте вкарали редовен гол за 1:1? Като цяло мача беше равностоен, с няколко далечни удари на Балкан, и по чисти положения за Чавдар. Естествено по-добрия победи, за разлика от последните мачове, когато Чавдар винаги надиграва Балкан, но не знайно как онези със случайни голове стигат до равенството.

    • (1) (1)
      1. добавен от: Анонимен 1 Октомври, 13:50

      Няма смисъл от самозаблуждения, вредно е.

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (1)
    8. добавен от: Анонимен 1 Октомври, 18:16

    Poznaite koe e nai hubavoto Na etropole.tabelkata za botevgrad

  • Отговори (1) (0)
    9. добавен от: Анонимен 2 Октомври, 14:20

    Пхаха бахти жалките сте бее

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete