Понеделник, 16 Декември 2019, 10:31

Поставиха 4 соларни системи на територията на община Драгоман

14 Ноември, 11:13
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 369 1


На територията на община Драгоман бяха поставени 4 броя соларни зарядни системи. Те са финансирани по проект участващ и отличен в конкурса „Екообщина” 2019 организиран от посолството на Република Франция. В конкурса Община Драгоман стана лауреат в категория „Общини с население под 10 000 жители”.

Разположението на системите е избрано така, че да обхване възможно по-голям кръг от хора, които да се възползват от генерираната енергия и да заредят своите мобилни устройства - GSM апарати, преносими компютри и др. Соларните зарядни са разположени в централната градска част, в парка, в новоизградената детска площадка в старата част на града и в село Габер.

През 2019 г. общо шест български общини с население под 10,000 жители бяха определени за лауреати и ще могат да реализират проект. Това са Драгоман, Ново село, Смядово, Сапарева баня, Лесичово и Антоново. Лауреатите на конкурса са излъчени от независимо жури, съставено от експерти и специалисти (Иван Иванов от Българската агенция по водите, Драгомир Цанев от Фонда за енергийна ефективност, Ася Добруджалиева от Асоциацията на еколозите от общините в България, Десислава Стойкова от Националното сдружение на общините в Република България, Галина Алексова от Съюза на урбанистите в България и Георги Стефанов от WWF България).


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (7)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

Анкета » коментари (7)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

отговори
В България (437)
70% Complete
В чужбина (84)
70% Complete
Няма да празнувам (224)
70% Complete