Петък, 24 Май 2019, 20:41

Постоянен арест за мъжа, подпалил техниката на "Джи Пи Груп"

11 Май, 17:32
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1410 0


Окръжният съд в Бургас остави за постоянно в ареста 41-годишния Николай Пенев-Пойзъна, обвиняем за палежа на строителната техника на фирма "Джи Пи Груп", която ремонтира бургаския бул. "Захари Стоянов".

Пойзъна е обвиняем за това, че на 9 май е запалил чуждо имущество на значителна стойност, а именно две строителни машини, собственост на фирма, като е имало опасност пожарът да се разпростре и върху други строителни машини на същата фирма. Вследствие на това са последвали значителни вреди на стойност 210 000 евро.

Престъплението, за което е повдигнато обвинението се явява тежко умишлено престъпление по смисъла на закона, наказуемо с "Лишаване от свобода" от 3 до 12 години.

Според съда, доказателствата до момента позволяват да се направи предположение за възможна съпричастност на обвиняемия в престъплението. В материалите по делото са налице достатъчно доказателства, мотивиращи настоящата съдебна инстанция да приеме, че опасността обвиняемият да извърши ново престъпление е напълно реална.

Многократните осъждания на Николай Пенев свидетелстват за утвърдени престъпни навици и го разкриват като личност с висока степен на обществена опасност. Според съда, пребиваването на обвиняемия в местата за лишаване от свобода, не е оказало очаквания превъзпитателен и възпиращ ефект, след като настоящото деяние е извършено след освобождаването му от затвора, на 14.12.2018 г.

Според окръжните магистрати доводите на защитата за здравословното състояние на обвиняемия не са пречка, той да търпи най-тежката мярка за неотклонение, предвид, че лечението би могло да продължи и при условията на "Задържане под стража".


Източник: dir.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (1)

За кого ще гласувате на изборите за европарламент на 26 май?

Анкета » коментари (1)

За кого ще гласувате на изборите за европарламент на 26 май?

отговори
ГЕРБ и СДС (69)
70% Complete
БСП за България (85)
70% Complete
ДПС (7)
70% Complete
ВМРО-БНД (21)
70% Complete
Атака (4)
70% Complete
Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ) (10)
70% Complete
Воля – Българските Родолюбци (11)
70% Complete
Демократична България (4)
70% Complete
Коалиция за България (3)
70% Complete
Глас Народен (1)
70% Complete
ПП Възраждане (5)
70% Complete
За друга формация (5)
70% Complete
За независим кандидат (10)
70% Complete
Нямам намерение да гласувам (56)
70% Complete