Петък, 19 Април 2024, 06:56

Постоянната комисия към НСОРБ с първо заседание за мандат 2019-2023

16 Юли 2020, 17:58
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1786 1


Своето първо заседание за мандат 2019 – 2023 г. проведе Постоянната комисия по административно обслужване и общинска администрация към Националното сдружение на общините в Република България. В работата на експертно-консултативния орган в следващите три години ще вземат участие представители на 63 общини.

За председател на Комисията бе преизбрана г-жа Маринела Пазвантова – секретар на община Сухиндол. Албена Петрова - секретар на Община Правец, ще бъде един от заместниците на председателя. 

Във форума на Постоянната комисия по административно обслужване и общинска администрация вземат участие заместник-председателят на Държавна агенция „Електронно управление“ Красимир Симонски, директорът на дирекция „Информационни системи и оперативна съвместимост“ Николай Минев и Васил Грънчаров - директор на дирекция „Мрежова и информационна сигурност“ в ДАЕУ.

Електронизацията в общините чрез държавните политики е една от водещите дискусии в програмата на първото заседание на Комисията. Членовете й ще се запознаят с актуализираната Стратегия за развитие на електронното управление в Република България 2019 - 2023 г. и Пътната карта за нейното изпълнение.

Предстои Комисията да разгледа приоритетите и мерките в областта на електронното управление, предвидени за програмен период 2021-2027 и да дискутира предизвикателствата и възможностите за ползване на споделените ресурси на електронното управление.

В следобедната сесия на заседанието бяха обсъдени практически проблеми при прилагането на Закона за достъп до обществена информация в общините и казуси от административна и съдебна практика. Поканен за участие в дискусията бе адв. Александър Кашъмов - ръководител на правния екип на Програма Достъп до Информация.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Юли, 13:06

    Герберите доминират в тази комисия.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete