Събота, 20 Април 2024, 01:14

Повече от 200 човека посетиха трудовата борса на Бюрото по труда днес

17 Октомври 2012, 10:11
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5531 15


17 работодатели от Ботевград и Правец предлагат около 40 работни места на трудовата борса в Ботевград, организирана днес по инициатива на Агенцията по заетостта и Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград. Тя бе открита тази сутрин в 9.30 ч. в сградата на ДНА. Основната задача  е осъществяване на контакти и презентиране на информация между безработните лица и хората търсещи подходяща работа с  работодатели от двете общини. Трудовата борса откри Сашка Кирилова- Началник отдел”Посреднически услуги” в ТДБТ-Ботевград. Изключително голям интерес бе проявен от страна на граждани от всички възрастови групи от трите общини Ботевград, Правец и Етрополе. Впечатление направи и засиленото младежко присъствие на трудовата борса.  От Бюрото по труда са поканили 150 безработни лица, но на събитието се явиха повече от 200. Две схеми по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси” са активни в момента и нашата цел е да насочваме работодателите да наемат младежи до 29 години по тях. Това съобщи Сашка Кирилова. Схемите са както по-рано Бюрото по труда обяви „ Ново начало – от образование към заетост” и „Първа работа”. Повече от 10 бяха младежите в такава възраст, научи наш репортер. 23-годишната Ивелина Драгоева е завършила „Финансов контрол” в УНСС и търси работа като одитор, но тъй като е без стаж е готова да работи като счетоводител. 19-годишната Твеодора Йотова пък учи счетоводство в МВБУ и иска паралелно със следването си да работи в същата област, за да трупа стаж.
На мероприятието присъстваха трима представители от софийска трудова посредническа фирма „Трeнквалдер” ЕООД, които осъществяват подбор на кадри.
Правешката „Булпласт груп” ЕООД е обявила 10 свободни работни места  за оператори на машини за раздробяване на пластмаси. Фирмата търси, но все още не е обявила още две работни места за Началник цех и чистачка. „Профи кредит България” ЕООД съществува на финасовия пазар от година и половина, каза генералния мениджър за Ботевград Цветанка Кятовска. Кредитното дружество търси за региона 5 финансови консултанти. Дърводобивната фирма „Виза трейд” ЕООД търси оператори мебелно производство и един технолог. Шивашката „Янк- 2012” търси да наеме 5 бр. шивачки. „Европейска електроника” ЕООД като производител на електромери присъства на трудовата борса само с проучвателна цел, но възнамерява за в бъдеще на наеме работна ръка, съобщиха от Бюрото по труда. От „Сименс” Правец проучват трудовия пазар за работници „Облицоване на бубини за високо напрежение”. Ресторант „Кредо” Трудовец търси по програмата „Ново начало” администраторки с чужд език, каза г-жа Кирилова. „ За съжаление преди известно време трима работодатели търсиха млади хора до 29 години, но самите те не се отзоваха на срещите. Нашата цел днес е да избегнем разминаване в тази посока”, каза още началникът на трудовото посредничество. В мероприятието на Бюрото по труда се включиха и трима представители от „Областен военен отдел”. След влизане в сила на Закона за резервистите през месец юни, Министерството на отбраната е в кампания по набиране на доброволци в службите на резерва, съобщи началникът на Областния военен отдел- подполковник Венцислав Венков. Няма голямо ограничение във възрастта и пола. „14% от военнослужещите са жени и ние приемаме на работа от 18 до 60 години в резерва”, каза още подп.Венков.
Останалите фирми, които взеха участие в деня на трудова борса с проучвателна цел бяха ”Грамер” АД, доставчикът на услуги за обучение по европейски програми „Вагдим” ЕООД, Фондация „Социални норми”, „Никас България” ЕАД и фирмата за ел. части „ Н Консулт” ЕООД. „ГРИППА” АД- Правец проявава интерес само към млади хора. Поканени бяха, но не дойдоха представители на фабрика „Медикет” АД и „Арми Форс” ЕООД. По уважителни причини не присъстваха от „Сименс” Правец.

Източник: balkanec.bg

Коментари (15)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 10:23

    оо лелеллелелелелелеллелел а само 200 ли са безработните в Ботевград?смешници сте унижихте ни за пореден ПЪТ!КАТО НЯМАТЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА КАКВО ПРАВИТЕ ТУК??????????????Е КАК ВАЖНОТО Е ,ЧЕ ИМА 200 ГЛУПАКА ,НО НЕ СИ МИСЛЕТЕ,ЧЕ НИ ЗАМАЗАХТЕ ОЧИТЕ!
    И СЛЕД КАТО СКОРО Е ИМАЛО СЪКРАЩЕНИЯ ОТ НЯКОЙ ''ФИРМИ''КАКВО ПРАВИТЕ ТУК?????????

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 10:24

    200 choveka sa doshli, obiaveno be po mediite

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 11:06

    Е кмета ги е викнал всичките, нали знаете как се процедира в общината. Кмета казва на фирмите назначавайте работници и после махайте и хората ще са доволни

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 11:06

    Много изчерпателна новина, личи си че не е отбии номер в отразяването на събитията

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 11:47

    Аз бях, говорих почти с всички работодатели - свободни места няма, не знам що ни губят времето

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 11:55

    А тая ухапаната от профи кредит, да хване се скрие. Там никакви пари не се дават.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 12:07

    ПРАСЕТААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА.СРАМ И РЕЗИЛ УНИЖИХА НИ

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 12:25

    na men pyk mi haresa, mnogo dobra iniciativa na Buroto po truda

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 12:52

    Супер беше, но има доста големи фирми в общината които ги нямаше. Къде са барези 1, европа, микроак, булсан излагация.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 13:32

    Пдааа правете си реклами с тези коментари.В ДНК МНОГО ХОРА КОМЕНТИРАХА,ЧЕ Е ПОРЕДНАТА ИЗЛАГАЦИЯ

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete