Петък, 29 Март 2024, 00:19

Повече от 28 000 лева са събрани в дарителската сметка до този момент

3 Април 2020, 20:21
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 873 5


Към настоящия момент в дарителската сметка са събрани около 28 000 лева.
Миналата седмица Община Ботевград откри тази сметка за набиране на средства за подпомагане дейността на МБАЛ Ботевград и социалните заведения на територията на общината в условия на извънредна ситуация, свързана с COVID-19. По време на редовния брифинг с медиите днес кметът Иван Гавалюгов изрази благодарност към дарителите, които са се отзовали до този момент.

„Това е доста чувствителна и деликатна тема, но искам публично да благодаря на най-големите дарители. Александър Везенков е дарил 10 000 лева. Най-известният ни баскетболист за щастие е тясно свързан с нашия град. Не мога да не спомена още един спортист, макар и бивш, също много известен, това е нашият изтъкнат лекоатлет маратонец Христо Стефанов, който е дарил 3 000 лева. Има още няколко дарители с по-малки суми, според своите възможности те също са внесли съответните суми в тази дарителска сметка. Искам да изкажа специални благодарности. Надявам се, че примерът на тези наши съграждани ще бъде последван и от други, които имат възможност и желание. Ще спомена и едно дарение, направено от Общинска администрация Ботевград. Към настоящия момент, процесът все още продължава, от администрацията са внесени 12 000 лева, събрани от служители, получили заплатите си за месец март. Изказвам благодарност към всички служители на администрацията. Внесената сума е доста прилична и предполагам, че и занапред, според възможностите, ще продължим да подкрепяме инициативата. Приканили админисрациите към кметствата, при желание и възможност, също да се присъединят към тази кампания. Освен, че трябва да откликнем като едни загрижени и заинтересовани граждани, ние трябва да сме организацията, която трябва да даде пример.“

Общината разполага със списък, изготвен от д-р Китанов, с материали и апаратура, които са необходими на болницата.
Създадена е комисия състояща се от служители на Общинска администрация и общински съветници, както и самият председател на ОбС.

„Искаме да има максимална прозрачност, обективност и целесъобразност при изразходването на тези средства. След като тази комисия заседава следващата седмица и реши какви ще са първите разходи, които ще бъдат направени, ще се оповести на широката общественост кои нужди са били задоволени със събраните средства“, каза още кметът и добави „Надявам се, че все повече съграждани ще проявят съпричастност. В момента всеки един от нас е и персонално отговорен и трябва да даде нужното, за да се подкрепят всички дейности и мерки, които ще подобрят ситуацията.“



Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (5)

  • Отговори (5) (0)
    1. добавен от: Анонимен 4 Април, 08:15

    браво но и се замислете,защо спортисти дават най много,защото имат дисциплина и са свикнали да си помагат.така са възпитани като хора в спорта,затова после да не казвате защо се дават пари за спорт,да възпитават човешкото у хората.

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 4 Април, 09:17

    А господин Кмета, дали е дарил пари равностойни на една циментова колона? Ако го е направил, нека каже-похвално е.

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 4 Април, 15:23

    Къде са тези със скъпите коли и по 5,6...10 имоти?Какво даде Георгиев,като се хвалеше преди години,че за една седмица мъже да си купи самолет?

  • Отговори (3) (0)
    4. добавен от: Анонимен 4 Април, 16:04

    Ако всички хора от общината заделят средства, колкото служителите в общинска администрация ще се случат нещата към по- добро. Не може само да искате без да давате!

  • Отговори (2) (0)
    5. добавен от: Анонимен 4 Април, 16:06

    Къде са големите бизнесмени в Ботевград??? Жалки мишоци! Къде е Сенсата, къде е ИМИ, къде е Биовет? Къде са местните "баровци"?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete