Вторник, 16 Април 2024, 16:05

Поздравителен адрес по повод Националния празник

3 Март 2021, 19:09
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 829 0


Поздравителен адрес от г-н Румен Гунински и г-жа Цветелина Владимирова по повод Националния празник на Република България:

"Уважаеми съграждани,

Поздравяваме Ви по случай Националния празник на Република България - трети март!

На този ден преди 143 години в покрайнините на Цариград се поставя началото на нов, по-светъл период от историята на България. С подписването на Санстефанския мирен договор, свободата, бленувана векове наред от един изстрадал народ, става реалност.

Трети март не е просто дата, която отбелязваме в календарите си всяка година, а доказателство за силата, борбеността и родолюбието, които българинът носи в себе си. Не просто даденост и ден в календара, а дълг към младите - да знаят, помнят и ценят делото на поколения наши предци, жертвали личното в името на отечеството.

Ние, жителите на община Правец,, сме свързани и с героизма на българи и руси, участвали в паметната битка при местността "Бърдо" на 21-23 ноември 1877 година. Нека преклоним глава пред тях, пред участниците в Руско-турската освободителна война през 1877-1878 година, както и пред всеки, борил се за свободата на България. Нека запомним саможертвата и да продължим да усещаме онова възвишено чувство за част от една общност.

Имаме основанията да носим високо вдигнати глави не само днес, не само по този повод и не само за този период от развитието на българската нация. Важното е да помним, да усещаме общото минало във вените си, да почитаме и вярваме в силата на себеотрицанието. Да имаме куража и самочувствието на древен, образован, доказан в битки и мъки народ.

Нека заедно продължим да градим едно светло бъдеще и да покажем, че смелостта и героизма на нашите предци не са били напразни.

Честит национален празник!"

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete