Петък, 19 Април 2024, 06:31

Пожарникарите отбелязват днес своя професионален празник

14 Септември 2012, 08:44
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3539 3


Началото е поставено на 14 септември 1905 година в София. Тогава е открит първият пожарникарски събор. Инициатори на събора са пожарните командири Димитър Тролев, Георги Атанасов, Руси Кожухаров, Найден Николов, Тодор Боев.
След 90 години с решение на Министерския съвет се възражда традицията за отбелязване на професионалния празник на огнеборците.
През 1995 г. датата 14 септември е обявена за професионален празник на българските пожарникари. Това става с решение № 385 на Министерския съвет на Република България.
Всяка година на тази дата българските пожарникари от цялата страна отбелязват своя празник тържествено и с разнообразни инициативи – отслужване на водосвети за здраве и успех, поднасяне на венци и цветя в памет на загинали колеги пожарникари, награждаване на служители от ГДПБЗН и териториалните звена  ПБЗН, срещи с ветерани, дни на отворените врати и мн. др.
Екипът на „Балканец” поздравява Главен инспектор Васил Йошовски и всички служители на Районна служба по Противопожарна Безопасност и защита на населението в Ботевград. Нека все така професионално изпълняват служебния си дълг. Честит празник!
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete