Вторник, 23 Април 2024, 15:24

Позиция на ръководството на Община Етрополе по публикуван материал за състоянието на уличната мрежа в града

27 Януари 2015, 17:15
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 5686 72


Във връзка с публикувано словоизявление на анонимен гражданин на интернет страницата на информационната медия Балканец относно състоянието на уличната мрежа в град Етрополе, бихме искали да представим следната достоверна и доказуема информация:

За периода  2007-2014 бюджетът на общината бе увеличен от 6 млн. лв. през 2007 г. на 12 млн. в края на 2012 г., което се дължи на множество преговори и усилия от страна на Общинското ръководство. Бюджетът на общината бе многократно увеличен с получаването на Европейски средства за финансиране на проекти. За посочения период Община Етрополе е разработила, изпълнила и изпълнява 40 проекта на обща стойност 84 млн. лв. във всички сфери на обществения живот: инфраструктура, здравеопазване, образование, култура, социална политика, спорт и туризъм. 

Основната цел и усилията на Общинското ръководство във връзка със състоянието на уличната мрежа е цялостно преасфалтиране на улици и подмяна на тротоарна настилка. През периода 2007-2013 г., по време на управлението на инж. Богомил Георгиев като Кмет на община Етрополе цялостно са асфалтирани близо 40 % от уличната мрежа в града, което бе постигнато в резултат на реализирани проекти на общината, както и благодарение на добрите партньорски взаимоотношения с „Елаците” МЕД АД. За същият период Общината успя да осигури европейско финансиране за цялостно преасфалтиране на улици в размер на 5 000 000 лв. През периода 2011-2014г. в уличната мрежа на града бяха инвестирани средства в размер на 1 900 000 лв. от страна на „Елаците” МЕД АД. 

Цялостно са преасфалтирани улиците: бул. „Руски”, бул. „Георги Антонов”, голяма част от бул. „Малък Искър”, част от бул. „Александър Стамболийски”, част от бул. „Партизански”, ул. „Георги Димитров”, ул. „Владимир Заимов”, ул. „Димитър Гръбчев”, ул. „Кирил и Методий”, ул. „Марийка Гаврилова”, част от ул. „Гурко”, ул. „Христо Ясенов” и ул. Прогон.

Община Етрополе има проектна готовност за реконструкция на останалата част от бул. „Малък Искър” до връзката му с бул. „Руски”, което ще подобри значително трафика в града.
През изминалата година стартираха два мащабни проекта за рехабилитация на общински     пътища с.  Малки Искър–с. Лопян и гр. Етрополе – с. Бойковец” в определени участъци, с. Малки Искър – с. Брусен и с. Ямна – с. Лопян”.

Голямо постижение на общината, със съдействието на народни представители, областния управител на Софийска област, кметове на съседни общини беше реконструкцията на половината от Златишкия проход, който осигурява връзката между Северна и Южна България в района.

Общинското ръководство осъзнава какво още остава да бъде направено, поставя си високи цели и се бори за постигането им, като кандидатства с проекти за европейско финансиране, реализира преговори с Агенция „Пътна инфраструктура” и водещи фирми в общината. Целите се реализират поетапно, като се започва с най-натоварените и най-засегнати улици и се преминава към тези с по-малък трафик. В тази връзка, нападките по адрес на общината, без да се отчетат постигнатите резултати  се явяват нереалистичен анализ на актуалното положение. В тази връзка предлагаме настоящата информация, за да послужи пред гражданите за информиран анализ и изводи за постигнатите резултати и състоянието на уличната мрежа в града.

Източник: balkanec.bg

Коментари (72)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Януари, 17:55

    Защо не минете по бул. Стамболийски между Партизански и Руски да ВИДИТЕ резултата от проекта и релизациата му по водния цикъл. Вижте колко и как е положен новият асфалт върху новият водопровод! Примери има много, но от канцеларийте се не виждат!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Януари, 18:21

    Хахах в снимките се вижда само една улица, тия от тая община, май използваха балканец да се изфукат какво са направили, но защо не се говори за пътища?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Дрън дрън 27 Януари, 18:24

    И какво точно казват с тоя материал?
    В Етрополе имало много направени улици, верно ли, щото етрополци не знаят понеже колко е зле пътната обстановка ...

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 27 Януари, 18:27

    "предлагаме настоящата информация, за да послужи пред гражданите за информиран анализ и изводи за постигнатите резултати и състоянието на уличната мрежа в града." - ха ха ха. Тия не знам защо си мислят, че някой има нужда да им чете глупостите за да се информира какво състоянието на уличната пътна мрежа в Етрополе. Всеки който ходи пеша и кара кора е наясно с нещата и петдесет статии да напишат няма кой да се хване.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 27 Януари, 18:28

    Излезте от тази продажна група За Етрополе, там вече няма смисъл да седите, защото е продадена на общината и се ползва за замазване на очите на Етрополци.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 27 Януари, 19:14

    За калта общината не казва нищо , ЗАЩО ?

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 27 Януари, 19:33

    ?"Цялостно са преасфалтирани улиците: ...част от бул. „Партизански”" :?:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 27 Януари, 19:42

    "Община Етрополе е разработила, изпълнила и изпълнява 40 проекта на обща стойност 84 млн. лв. ".....и "с „Елаците” МЕД АД."
    Със толкова много пари, за тези 6-7 години, със тези 6-7 хиляди жители,
    със "добро" управление, община Етрополе, щеше да е ...... :shock:

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 27 Януари, 19:52

    а,някои снимки не са за тази статия...

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 27 Януари, 20:12

    8 Щеше да е като община Чавдар, ама там не крадат като нашите управници!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (178)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete