Сряда, 24 Април 2024, 18:10

ПП МИР: Казусът Дамян Маринов е морален, а не политически

30 Ноември 2020, 09:43
(4) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1526 14


Листата на ПП МИР в Ботевград беше съставена така, както бяха съставени всички листи на партията за местните избори по места. Партия МИР залага не на партийци, а на експерти, професионалисти и общественици, които са готови да работят с морал, честност, почтеност и енергия за решаването на проблемите на своите съграждани. Това се казва в позицията на ПП МИР във връзка със случая с Дамян Маринов, който беше избран с листата на МИР за общински съветник, а миналата седмица беше назначен за координатор на ГЕРБ в града.

„В Ботевград ПП МИР заложи на кмета Иван Гавалюгов, защото неговите действия, морал, етика и почтеност изцяло съвпадат с целите, принципите и действията на МИР. Лично разговарях с г-н Гавалюгов преди местните избори и си стиснахме ръцете не на политическа основа, а на принципна и морална. Общата ни цел е да се наложи нов модел на работа и управление в местното самоуправление, в който водещи са не политическите идеологии и партийните интереси, а решаването на проблемите на общината и нейните жители. Такъв модел на работа и управление съм налагал с личен пример в София в качеството ми на общински съветник в Столичния общински съвет. Такъв модел налагам и в качеството ми на председател на ПП МИР и ще продължавам да го налагам и занапред“, каза лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че партия МИР е единствената партия в България, която е приела свои етични правила и норми, а единственото изискване към всички членове, общински съветници, кметове и представители на партията е те да ги спазват. Славчев подчерта, че партия МИР е различна от всички политически партии в България и не случайно означава – Морал, Инициативност, Родолюбие.

„Партия МИР няма условие в нашите листи да попадат само и единствено членове на партията. Именно за това заложихме на кандидати за общински съветници в Ботевград, които ни бяха препоръчани, а никой от тях към датата на местните избори не беше член на партията. Смея да твърдя, че с Иван Гавалюгов имаме изключително морални, почтени и откровени отношения, като никой от нас не е поставял условия и изисквания. Напротив, дори имаме еднакви разбирания, принципи и действия без Гавалюгов да е член на партия МИР“, каза още Симеон Славчев.

Той допълни, че веднага щом е научил за случая с Дамян Маринов, се е чул и видял с Иван Гавалюгов, а единственото, за което е настоял, е по никакъв начин партия МИР да не се свързва и обвързва с назначаването на Маринов за координатор на ГЕРБ в Ботевград.

„Безспорен факт е, че партия МИР е най-голямата и активна извънпарламентарна опозиция на управлението на ГЕРБ, като имаме последователни и принципни действия срещу пагубното за България управление на Бойко Борисов. Ще припомня, че още през февруари месец тази година партия МИР стартира протести срещу правителството на ГЕРБ и с искането за оставката на Бойко Борисов. Именно за това ПП МИР категорично се разграничава от действията на Дамян Маринов, който попадна в листата за общински съветници по препоръка на Иван Гавалюгов. За нас този казус е морален, а не политически. Оставям на ботевградчани сами да преценят и да дадат своето мнение и оценка за действията на Маринов“, беше категоричен председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Той каза, че МИР продължава да стои и да подкрепя кмета Иван Гавалюгов така, както са го подкрепили, когато ГЕРБ и приближените до тях бизнесмени го атакуваха и искаха да го отстранят като кмет. Славчев беше категоричен, че заедно с кмета и общинските съветници, избрани от листата на МИР, ще продължават да се борят за решаването на всеки един от проблемите на Ботевград.

„Чрез своите експерти ПП МИР съдейства за решаването на проблема с водата в Ботевград и на база на предприетите действия беше избегната водната криза в града. По наше настояване едни от най-добрите експерти в България работят в момента за подобряването на качеството на питейната вода в Ботевград. Ще продължаваме и занапред да помагаме за решаването на проблемите на ботевградчани“, завърши председателят на ПП МИР Симеон Славчев.


Източник: balkanec.bg

Коментари (14)

  • Отговори (11) (1)
    1. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 10:10

    Моля, прочетете коментара от вчера,под №3 за поздравителния адрес на Г-н Славчев. Друго няма какво да се каже, освен, че е усвоил терминологията на политик от периферията на случващото се в България.

  • Отговори (16) (5)
    2. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 11:01

    С две думи Славчев, казвате че сте сбиротак партия и некъде ако излезне келепир, добре дошло.Поредните палячовци на политическия хоризонт.

  • Отговори (12) (3)
    3. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 11:14

    Тъкав торлюгювеч не бяхме виждали от времето на чика Гоше.

  • Отговори (9) (1)
    4. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 13:08

    А този наистина смята че ние му верваме!Кмета загуби много от лъжите си които са потвърдени от този кап.т!Спечели пак госудин румката бонев!

  • Отговори (8) (0)
    5. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 13:39

    Има ли вече човек, който да вярва на т.н. политици. Смятате ли, че има политик, който става такъв, в името на хората?

  • Отговори (1) (4)
    6. добавен от: БББ 30 Ноември, 17:31

    Предателите никой не ги обича.

  • Отговори (1) (2)
    7. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 18:38

    Кмета ще работи за Герб. Много здраве на МИР.

  • Отговори (6) (0)
    8. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 18:46

    E... Жена ти, като те предава всеки ден, с всеки, обичаш ли я?

  • Отговори (0) (1)
    9. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 19:55

    ТОЗИ НЕ БЕШЕ ЛИ ОБЖАЛВАЛ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТНИ ИЗБОРИ? А ПОСЛЕ СЕ ОТКАЗА ОТ ЖАЛБАТА.
    СЪЩОТО, КОЕТО НАПРАВИ И АНГЕЛКОВА ПОСЛЕ.

  • Отговори (3) (2)
    10. добавен от: Анонимен 1 Декември, 11:38

    Може да е налице конспирация от Гавалюгов и сие за превземане на ГЕРБ в Ботевград отвътре чрез това протеже-пионка Дамян!? Кметът е наясно, че без пари от правителството няма да има успешен мандат. Затова се правят лупинги по всякакъв начин - все пак всичко е пари. Вероятно печеливш пак ще е Бонев от онова Елин Пелинско село. Голямо обвързване с Гавалюгов има там, но е покрито. А този Славчев, да вземе да се скрие с неговите морални изказвания - всички са хаймани!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete