Събота, 20 Април 2024, 10:51

ПП МИР: Олигархът вика: „Дръжте олигарха!”

8 Януари 2020, 15:14
(5) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 6193 55


Политическа партия МИР излезе с позиция по повод нападките на бизнесмена Валентин Златев към кмета на Ботевград Иван Гавалюгов. Златев си изпусна нервите в ефира на бТВ и открито нападна избрания от ПП МИР Иван Гавалюгов по въпроса с кризата с водата в града.

В предаването „Тази сутрин” Златев заяви, че на територията на Ботевград действа организирана престъпна група, а с ВЕЦ „Бебреш” се отклонява вниманието от истинската кражба на водата. След поредица документи, които бизнесменът показа в национален ефир, в опит да докаже, че ВЕЦ „Бебреш” е построен законно и съответства на всички предписания, Златев открито нападна Иван Гавалюгов, като го обвини в преднамереност в действията и го нарече „христоматиен олигарх”.

От ПП МИР заявиха, че твърденията на Златев са категорична лъжа и действията му са типичен пример на цялостното поведение на олигархичните структури на статуквото от прехода, в който крадецът вика дръжте крадеца. От партията се противопоставят на опитите на Златев да отклони темата от ВЕЦ „Бебреш”, собственост на баща му, посочен като един от основните причинители на безводието в Ботевград, като хвърля безпочвени обвинения към кмета Гавалюгов.

„Ръководството на партията, както и ботевградчани, категорично заставаме зад кмета по повод нападките на Валентин Златев”, категорични са от ПП МИР. От партията питат кой и как е дал разрешение за пускане в експлоатация на ВЕЦ-а на Златев и каква е връзката на бившия заместник министър на околната среда и водите Красимир Живков със самия Валентин Златев, който е дал разрешителното на ВЕЦ „Бебреш” и чия квота е той? „Преди да се хвърлят напразни обвинения с цел очерняне името на кмета на Ботевград е добре да се изнесат фактите, защото най-лесно е олигархът да вика „дръжте олигарха”, категорични са още от ПП МИР.

„Една от причините за проблема с водоснабдяването на Ботевград е въпросният ВЕЦ „Бебреш, затова от ПП МИР призоваваме Златев незабавно да пусне багерите (така както каза в национален ефир) и да събори ВЕЦ-а. По този начин ще докаже, че не само е загрижен за собствения му баща, но и за ботевградчани, които могат да останат след два месеца без вода”, заяви председателят на ПП МИР инж.Симеон Славчев. От партията се чудят, ако всичко е наред с ВЕЦ-а и Златев и, както твърди, той печели 150-200 000 лв. годишно, защо регистрацията на фирмата минава през офшорна компания (какво крие или иска да прикрие с това)?

„Ако Валентин Златев сочи един от най-честните и морални български кметове за олигарх, готов ли е да посочи всички останали олигарси в България, които, за разлика от Иван Гавалюгов, ограбват вече 30 години българския народ?”, попита Славчев и призова Валентин Златев да каже публично, дали има икономически интереси в сферата на водите и отпадъците на Ботевград. „Призоваваме главният прокурор да се самосезира за твърденията на Златев, че в Ботевград действа организирана престъпна група. Прокуратурата да влезе и да обследва всички процеси от издаването на разрешителното за ВЕЦ-а, до това кой и на къде отклонява водни количества”, заяви председателят на ПП МИР.

„Надяваме се новият главен прокурор Иван Гешев да се докаже като „изключение” от статуквото, и нарушенията, които бъдат открити по време на проверката, да не бъдат замитани под килима. Действията или бездействията на Гешев ще покажат дали има волята да се бори срещу олигахията и статуквото в България”, категорични са от партията.

Източник: Пресцентър ПП МИР

Подобни новини

Коментари (55)

  • Отговори (0) (2)
    1. добавен от: Анонимен 8 Януари, 15:33

    http://afera.bg/%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d1%8f-%d0%b0%d1%85%d1%87%d0%b8%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%bb%d1%8a%d0%b6%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0/

  • Отговори (80) (4)
    2. добавен от: Анонимен 8 Януари, 15:38

    Застанете зад кмета си, атакуват го от всички страни, а той се опитва да помогне.

    • (2) (9)
      1. добавен от: G 9 Януари, 00:57

      Да, той вече 4 години си помага!!!!

  • Отговори (63) (6)
    3. добавен от: Анонимен 8 Януари, 15:38

    Златев Тинчев Везенков Краси Живков Съсипват Ботевград

  • Отговори (65) (5)
    4. добавен от: Анонимен 8 Януари, 15:39

    Фамиля Златеви Тъпче народа

  • Отговори (56) (4)
    5. добавен от: Анонимен 8 Януари, 15:39

    Златеви долу ...

  • Отговори (59) (8)
    6. добавен от: Анонимен 8 Януари, 16:05

    Язовира на Правец,винаги се е пълнил от язовир Бебреш

    • (1) (3)
      1. добавен от: Анонимен 9 Януари, 20:03

      А главата ти се пълни само със стоножки, грам акъл няма там. Ти още малко ще кажеш, че бежреш се пълни от 7-те рилски езера ? Я вземи някоя карта и се образовай малко по география, ботевградски запартък

  • Отговори (8) (43)
    7. добавен от: Анонимен 8 Януари, 16:06

    Защо не казвате нищо за доказаните измами , а пак биете към Златев

    • (35) (4)
      1. добавен от: Анонимен 8 Януари, 16:25

      Коя измама е доказана бе Правешки селяндур??Лапай патката на Клюна и си ебавай путката майчина!!

  • Отговори (8) (70)
    8. добавен от: Анонимен 8 Януари, 16:07

    Крадец си Гавалюгов, крадец си! Стига руча!

    • (38) (2)
      1. добавен от: Vi 8 Януари, 16:17

      Крадец е за неудобните от пп герб и господина в правец който цитирам "назначава министри"

  • Отговори (46) (3)
    9. добавен от: Анонимен 8 Януари, 16:50

    Какъв олигарх е Иван бе, тоа вред ли е? Мрънка и размятва някакви хартии, не отговаря на въпосите на Хекимян. Пълен смешник. Уважавал баща си.....а цял Ботевград не уважаваш ли бе, шопар чумав?

  • Отговори (48) (4)
    10. добавен от: Анонимен 8 Януари, 17:01

    Тази работа е война, ама не между кмета-"олигарх" с баничарката и другаря ВЗ, а между всички нас и мафията, която ни краде по всеки начин, който измисли. И тук въпросът е не дали да подкрепим Гавалюгов или не, а да защитим себе си и бъдещето на децата ни. Нещата сега започват. Длъжни сме активно да застанем до Иван! Не "зад", а "до"!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete