Петък, 29 Март 2024, 12:25

Практическа ситуация по безопасност на движението по пътищата в детска градина "Еделвайс"

18 Октомври 2019, 11:38
(0) (1)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1047 0


На 16 октомври в Детска градина „Еделвайс“ се проведе практическа ситуация по Безопасност на движението по пътищата съвместно с Районно управление – Етрополе. Практическата ситуация се проведе в група „Червената шапчица“ под мотото „Вече съм голям и правата за уличното движение знам!“. Мероприятието премина с много слънчево настроение, показани знания и умения, тематични песнички, стихотворения, гатанки и дидактични игри.
Официални гости на мероприятието бяха: госпожа Росица Иванова – Началник отдел „Социална политика, спорт и туризъм“ в Общинска администрация, главен инспектор Георги Стаменов – Началник на РУ на МВР – Етрополе, г-жа Миглена Сиракова – инспектор „Детска педагогическа стая“ към РУ на МВР – Етрополе, г-жа Мария Транчева – заместник – директор на СУ „Христо Ясенов“ – град Етрополе, Мими Иванова – Управител на „МИР-И“ ЕООД – град Етрополе, родители, учители и децата от групите „Звездичка“ и „Калинка“.

Приветствие към всички присъстващи отправи Татяна Маринова – Директор на Детска градина „Еделвайс“, която изказа своите благодарности за съпричастността и финансовото обезпечаване при изграждане на площадка по безопасност на движението по пътищата в детската градина. Тя благодари на ръководството на Община Етрополе, „Елаците-МЕД“ АД, за доброто изпълнение на фирма „Маридел-2012“ ЕООД, Дамски клуб „Инер Уил“ за подарените 35 светлоотразителни жилетки за децата. Госпожа Маринова изказа благодарности и към екипа на Детска градина „Еделвайс“ и специално на госпожите Пенка Александрова, Дафинка Томова, Поля Пенкова, Надежда Димитрова и леля Дида за добре свършената работа. „Да си пожелаем и за в бъдеще да пазим изграденото, да продължим със същия ентусиазъм и любов да работим с децата. Точно тук, в детската градина, се поставят основите на култура на поведение на пътя. Децата от малки се научават да бъдат отговорни и дисциплинирани участници в движението.
Най- вълнуващият момент беше практическата демонстрация в реална среда, когато самите деца бяха участници в движението. Част от тях караха леки коли, мотори, трактори, други велосипеди и тротинетки. Имаше „майки” и „татковци” , които разхождаха своите „бебета” в колички и бяха в ролята на пешеходци. Всички участници в движението разпознаваха и се ориентираха в маркировката, пътните знаци, светофарите. Накрая децата отблизо разгледаха полицейската кола, допълнителните елементи в нея и светлинните сигнали.

Ръководството на Община Етрополе бе подсигурило вкусни на лакомства на децата, а Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни подари образователни игри и конструктори.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete