Петък, 29 Март 2024, 17:29

Правец събра най- добрите йога учители в света

18 Август 2017, 14:36
(1) (1)
Правец - Новини
Прочетена: 3538 2


Между 16-и и 21-и август в Правец се провежда 5-дневен международен фестивал за йога и музика Udaya Live. Хотел “Риу Правец Голф и Спа Ризорт“ е домаки на второто издание на събитието. То събра над 300 участници от всички краища на света. Има участници от САЩ, Испания, Боливия, Австралия, Испания, Русия, Индия.

Голяма част от преподавателите и музикантите са взели участие и на миналогодишния фестивал, който се проведе в Боровец. На всяка йога сесия музиката е неизменна част, варираща от екстатичен киртан, тежък бас бийт, електронна музика, индийска класическа музика, южен блус до джаз или български фолклор дори. Музикантите са над 20 броя, а като допълнение тези многостранни музиканти се преплитат с традициите, за да създадат очарователна музикална магия за йога практиките. Цената за участие в занятията варира от 200 до 600 евро, в зависимост дали е посещение за 1 ден или е пълен пакет от 5 дни.

Сред учителите и музикантите, които взимат участие във фестивала са:
Sianna Sherman – основател на течението „Мистична йога“, преподавател, признат в цял свят, майстор на духовната алхимия. 
Annie Carpenter – създател на течението на Smart Flow Йога. Ани е известна със съвременните си класове посветени на практики за възстановителна йога и йога за грижа за гръбначния стълб. 
Christi Christensen – интегриране на йога, танци и хаус музика по време на дълбоко издишващи практики. Класовете на Кристи са комбинация между вдъхновение и атлетизъм.
Daniel Scott – акройога инструктор с богат опит. Даниел е известен с това, че учи както хората да бъдат йоги, така и йогите да бъдат хора.
Rudy Mettia – преподавател, който умее да мотивира всеки ученик, от начинаещ до напреднал да разбере и преживее предизвикателството йога, дори чрез най-базовите практики. 
Steve Connel – актьор, комик, поет, лектор на мотивационни речи с многобройни участия, сред които и такива пред президента Обама, Опра Уинфри, Мая Анджело и др. 
Joey Lugassy – певец, композитор с 2 номинации за награда “Еми“ в категория най-добра песен.
Idan Raichel – продуцент, пианист, текстописец и изпълнител, световно-известна музикална икона, познат с участията си на най-големите сцени на планетата.
Dave Stringer – номиниран за награда “Грами”, известен джазмен, новатор в създаването на съвременен Киртан. 
Tina Malia – автор, музикант и музикален инженер, който съчетава всички жанрове на музиката от съвременен поп до етно музика.

Откриването на музикалния йога фестивал бе на 16 август от 20:00ч., на което специален гост на бе Стив Конъл. То представя своето изкуство всеки ден от фестивала. За разлика от миналата година йога сесиите се провеждат на различни езици – немски, френски, италиански и т.н. За провеждането на йога часовете са предвидени 4 сцени, които са открити и закрити, но всички са подчинени на елементите „Въздух“, „Огън“, „Земя“, като най- атрактивна е сцената „Вода“, построена близо до езерото. Организаторите на фестивала споделиха пред медия Балканец, че са за първи път в гр. Правец, но градът е много добре устроен, спокоен, а хотелът, в който се намират им предлага всичко необходимо. Смятат догодина отново да направят фестивала на същото място.



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (1) (5)
    1. добавен от: Анонимен 18 Август, 16:40

    Много прости хора алчни и нямат акьл

  • Отговори (1) (3)
    2. добавен от: Анонимен 18 Август, 22:04

    Да си не строшат некой кокал, безделници!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete