Вторник, 24 Януари 2017, 11:05
По-различните новини само за вас!

Врачеш

Празничен дух и подаръци на коледния концерт във Врачеш

+ | - 19.12.2016г. 20:13 | Новини
Прочетена: 1437 | 9

Оцени:

Коледно настроение, празничен дух и много детски усмивки изпълниха читалище „Събуждане 1895” , с. Врачеш, където днес се състоя коледен концерт, подарък за всички жители на селото. Празничният спектакъл започна в 17:30ч., а организацията е дело на самодейци, ученици и групи към читалището. Гости на тържеството бяха кметът на селото Марин Бончовски, зам.-кметът на община Ботевград Борис Борисов и общински съветници.
 
Децата от танцов състав за съвременни танци с ръководител Георги Иванов откриха програмата с танцово изпълнение и коледна песен, която допринесе за доброто настроение сред присъстващите.
 
Най-малките жители на с. Врачеш – малчуганите от ДГ „Детелина” рецитираха стихотворения, изпълниха няколко песнички и показаха умения и в народните танци. Ученици от ОУ „Отец Паисий” също се включиха с различни танцови изпълнения.
В концерта участие взеха и: Народен хор „Мургаш” с ръководител Веселка Христова, детски и младежки танцови състави с ръководител Радослав Цветанов, ученици от кръжока по актьорско майсторство с ръководител Корнелия Езикиева.
Своите певчески способности показаха Кристина Матеева и Станислава Димитрова.
 
Към края на програмата думата бе предоставена на кмета на селото Марин Бончовски. „Уважаеми жители на село Врачеш, щастлив съм, че в навечерието на коледните и новогодишни празници, имам възможността да присъствам на такъв грандиозен концерт”, с тези думи г-н Бончовски приветства присъстващите. Кметът на селото благодари на всички, взели участие и допринесли за реализирането на концерта. За финал той пожела на всички врачежани да бъдат здрави и да прекарат весело наближаващите празници. Марин Бончовски покани всички на новогодишно хоро, което ще се извие в центъра на село Врачеш с настъпването на новата 2017година.
 
Изненадата на вечерта бяха Дядо Коледа и Снежанка, които пристигна към края на празничния концерт. Те имаха специалната задача да раздадат подаръци на участниците в томболата. Наградите бяха много и различни и успяха да зарадват малки и големи. В подкрепа за закупуване на подаръците участие са взели: кметът на селото Марин Бончовски, общинските съветници Милчо Владимиров, Иван Начев, Цветан Цолов, местна коалиция ГДБОП – Ботевград, Марин Захариев, Атлантис нет, Ловна дружинка село Врачеш, Севдалин Николов, Тодор Дранчовски, Славчо Дишев, ЕТ” Елена Тодорова”, Цветелина Иванова, Мария Петрова, Дечо Петровски, Цветанка Арбова, Стойчо Стойчев, Цветанка Маринова, Корнелия Езикиева, Иванка Георгиева, р-т Черното лале. 

Източник: balkanec.bg
Стани фен във Facebook  
« Назад

Коментари (9)

  • 1

Добави коментар
виж всички » Анкета

  • Одобрявате ли предоставянето на купите на мъжкия баскетболен отбор на Балкан за съхранение във фонда на Исторически музей Ботевград?
    Коментирай (5)

виж всички » Справочник

Новините по дни

Изпрати новина до Balkanec.bg

Заглавие: *
Текст на новина: *
Обратна връзка: