Петък, 26 Април 2024, 02:43

Празник на Мирково

10 Май 2016, 00:01
(0) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 2146 0


В началото на май мирковчани отбелязаха своя празник. При Етнографски комплекс на открито се събраха множество жители и гости на Мирково за традиционния празник на селото. Официални гости на събитието бяха представители на ръководството на „Елаците Мед” и гости от Сърбия.

Кметът на община Мирково Цветанка Йотина приветства присъстващите, поздрави с празника своите съграждани и пожела здраве и приятни мигове. Тя получи националния приз "Златно евро". Наградата й беше присъдена заради големия принос в усвояването на евросредства при изпълнението на проекти и развитието на община Мирково. По повод празника община Мирково получи множество поздравителни адреси.

За празника беше подготвена специална концертна програма, в която взеха участие детски танцови състави към читалище „Христо Ботев” село Мирково, танцов клуб „Мирковско хоро”, кукерски клуб село Мирково, духовата музика на селото, Кристина Димитрова и Орлин Горанов, Поли Паскова и ансамбъл „Чинари”. В празничната програма се включиха и членовете на клуб „Поп Недельо” към Национално дружество „Традиция”, които възпроизведоха изстрели с автентични оръжия.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete