Събота, 21 Януари 2017, 10:33
По-различните новини само за вас!

Своге

Предлагат Своге като дестинация за екстремни спортове

This text will be replaced

+ | - 16.12.2016г. 17:10 | Новини
Прочетена: 1813 | 22 |

Оцени:

Според заместник-кмета на общината Нина Копринджийска и Иван Кристоф – Човекът паяк България е пренебрегвана като туристическа дестинация за екстремните спортове и приключенския туризъм. Тяхната цел е да превърнат Своге в лидер в провеждането на туристически събития.
Всеки предлага някакъв вид туризъм. Тук въпросът е да е нещо различно, нещо креативно. Затова решихме да е екстремно, да може човек, посещавайки една забележиленост, да се почувства по-различно и да се зареди с максимална доза адреналин – коментира Копринджийска.

Общината е доста посещавана, отбелязва Цветослава Петкова от Дирекция Европейски програми и проекти. Сред забележителностите, които привличат туристите са водопадът Скакля, манастирът „Седемте престола“, пещерата „Темната дупка“, Лакатнишките скали и Вазовата еко пътека. През 2016 г. за първи път беше проведено велосъзтезание на територията на общината. Това събитие ще се превърне в традиция, уверява Цветан Такев, председател на клуб „Велокрация“: Състезанието беше около 31-32 км. с положителна денивелация от около 1000 метра. Искахме да покажем на състезателите красотите на нашия Балкан като ги прекарахме през няколко била и върхове, за да може да видят колкото се може повече гледки. Включително се виждаше и София. Своге се намира на около 35 км. от София. Много е близо, но софиянци предпочитат Витоша, но ако дойдат в Своге, смея да кажа, че ще се насладят на много повече красоти и ще има много повече забележителности, които могат да видят и повече спортове, които могат да практикуват – рафтинг, колоездене, алпинизъм.

Община Своге ще участва активно в разработването на проекти, свързани с провеждането на туристически мероприятия през 2017 година. За реализирането на тази цел ще се разчита на европейски средства. Очаква се през пролетта да бъде организиран Фестивал на екстремните спортове. Сред атракциите, които се подготвят за посетителите ще бъдат спускане с въжета от водопада, полети с балони и хеликоптери, като всичко това ще бъде заснето от въздуха.

Иван Кристоф, който е изкачвал Лакатнишките скали без въже, предлага до скалите да се пътува  с хеликоптер, който да се приземява върху тях. Според него това ще бъде атракция за чужденците, които ще могат да стигат директно до скалите от летищата в страната. Негова е и идеята за изграждането на стъклен мост над водопад „Скакля“.

Източник: balkanec.bg
Стани фен във Facebook  
« Назад

Коментари (22)

  • 1
  • 2
  • 3

Добави коментар
виж всички » Анкета

  • Трябва ли общината да продаде акциите си във "ВЕЦ Своге" АД?
    Коментирай (1)

виж всички » Справочник

Новините по дни

Изпрати новина до Balkanec.bg

Заглавие: *
Текст на новина: *
Обратна връзка: