Четвъртък, 18 Април 2024, 17:03

Председателят на българската общност в Гърция е бил убит

29 Ноември 2011, 15:47
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 1219 0


Председателят на българската общност в Гърция Росен Христов беше намерен мъртъв в Атина. Основната версия, по която работи полицията, е убийство, съобщи Нова телевизия.

Трупът на Росен Христов бе открит късно снощи от полицаи в къща в атинското предградие Хайдари.

Според съдебния лекар Росен е бил убит преди около 4 дни, а тялото - завито в одеяла и скрито. По време на аутопсията по главата и крака на жертвата били открити рани от остър предмет, предаде БНР.

Разследващите полицаи издирват жена от България, с която Христов се е видял в четвъртък. Тя е напуснала жилището преди няколко дни и също е в неизвестност.

Следите на 60-годишния Росен Христов се загубиха в четвъртък, след което сестра му Нели Христова, която е омъжена в Гърция, сигнализира в полицията и българското посолство.

Заместник-председателят на дружеството Емил Крумов казва, че Росен за последен път е бил в офиса на дружеството в четвъртък вечерта, пише „24 часа“. "Росен работеше в централа за отпадни води. В петък сутринта ми позвъниха, че не е отишъл на работа и ме помолиха да проверя дали е добре. Отидох до офиса с такси, но там го нямаше и оттогава никой няма връзка с него", разказва Крумов.

Според него последно в четвъртък вечер Росен се е видял с българката Стефка Мариянска от с. Падеж, Благоевградско, на която помагал да си намери работа.

"Росен помагаше на българите и се раздаваше. Дори нямаше личен дом, а спеше в офиса на общността, но имаше и много врагове. Аз съм в дружеството от година и половина, но знам, че преди време имаше отправени и заплахи към него. Със сигурност зная, че много хора му дължат пари, а не той на тях, както опитват да го опетнят", разказва Крумов.

Росен Христов е родом от Варна. По професия е цирков артист. В Гърция емигрира преди 10 години, а от 7 бе председател на българската общност. Той е основател и на първото българско училище в Атина.
 

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (40)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete