Неделя, 16 Декември 2018, 06:14

Представители на ЧЕЗ оркиваха учебната година в дуалните паралелки на три училища

17 Септември, 13:09
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 391

Подкрепата за дуалната форма на обучение е част от цялостната политика на компанията за насърчаване на професионалното образование в България

Представители на ЧЕЗ откриха новата учебна година в три гимназии с дуална форма на обучение, която дава възможност на учениците едновременно да учат и да работят. ЧЕЗ участва в дуалното обучение в три гимназии - професионалната гимназия „Н. Й. Вапцаров“ в София, ПГМЕТ в Плевен и професионалната гимназия „Мария Кюри“ в Перник. През новата учебна година предстои да започне практиката в ЧЕЗ Разпределение на единайсетокласниците от плевенската и софийска гимназии. Това бяха първите подкрепени от ЧЕЗ паралелки с дуалната форма на обучение по професията електротехник в рамките на проекта ДОМИНО.

„Качественото образование е от съществено значение за стратегически сектор като електроенергетиката. Динамиката на бизнеса и бързо променящата се среда доказват, че дуалното обучение е най-удачният начин за наемане на правилните хора в компанията и за задържане на младите таланти в България, като им се осигурява подходяща среда за професионално и личностно развитие. Пожелавам на учениците и учителите успешна нова учебна година“, каза Евгения Накова, директор Човешки ресурси в ЧЕЗ България.

ЧЕЗ е азработила и следва дългосрочна стратегия в областта на образованието и подкрепата на младите таланти. В продължение на десет години ЧЕЗ ежегодно приема десетки стажанти през лятото, а от шест години организира конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, чиято цел е да подпомогне чрез стипендии най-талантливите дванайсетокласници от професионалните гимназии. До момента в състезанието са участвали над 750 ученици, като 49 от тях са получили стипендии. През 2018 г. в програмата за първи път бяха включени и студенти. ЧЕЗ развива дългосрочно и успешно сътрудничество с професионалните училища и с висшите учебни заведения, които са инкубатори на бъдещите специалисти.

При подготовката за първия учебен ден ЧЕЗ Разпределение България извърши извънредни обходи на съоръженията от електроразпределителната мрежа, които се намират в близост до училища и детски градини, разположени на обслужваната от дружеството територия в Западна България. Проверката има за цел да потвърди, че съоръженията са в отлично техническо състояние, не представляват опасност за децата и няма да смущават учебния процес.

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

Анкета » коментари (8)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

отговори
Да (197)
70% Complete
Не (442)
70% Complete
Съгласен съм, това ще подобри качеството на въздуха. (65)
70% Complete
Не смятам, че е необходимо. Това няма да промени качеството на въздуха (237)
70% Complete
Не съм заинтересован (8)
70% Complete