Четвъртък, 21 Юни 2018, 09:29

Представители на община Костинброд с визита в община Бабушница (Сърбия)

17 Юни 2017, 14:49
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 819 0

Представители от община Костинброд, водени от кмета Трайко Младенов и председателя на общински съвет Атанас Тенев, посетиха община Бабушница, Република Сърбия. Посещението е в резултат на установени контакти при гостуване на делегация от Бабушница в община Костинброд, когато бяха поставени цели за обмяна на опит в рамките на регионалното сътрудничество. В Костинброд гостуваха представители на сръбската администрация и българи от западните покрайнини, като още от първата ни среща бяха начертани посоки за съвместно сътрудничество и дейност.
Официалните гости бяха посрещнати от кмета на село Звонци г-н Милан Йосифов, заедно с г-н Иван Таков – деятел на Националния съвет на българите в Сърбия и представител на организацията в Звонци, както и член на общинският съвет в Бабушница и г-н Саша Златанов – общински съветник и координатор за сътрудничество с националните малцинства.

Домакините получиха скромни подаръци за спомен от община Костинброд. Визитата продължи с посещение на църквата „Св. Илия” в село Звонци. Черквата е пазител на българския дух и се поддържа от черковно настоятелство в с.Звонци, като за нейното съграждане са помогнали много български общини и български деятели, които с труд и средства са съдействали за нейния сегашен вид и облик. Младенов и Тенев дариха на храма икона на "Св. св. Константин и Елена".

Посетен беше и град Бабушница. Бабушница е град в Сърбия, разположен в Пиротския окръг. В община Бабушница има 52 населени места. Според последното преброяване на населението през 2002 година, в града живеят 4 575 души, като половината са българи.
Официалните лица осъществиха работна среща в сградата на община Бабушница.

Визитата продължи с конференция на тема, като перспективи за туристически потенциал на местното културно наследство в трансграничния регион Костинброд- Бабушница , която се проведе в конферентната зала в общинската администрация на общината. Кратка реч произнесе кметът на община Бабушница, който приветства гостите от община Костинброд.

Представителите на всяка една от общините запознаха другата страна за реализираните към момента на тяхна територия проекти, за настоящите проекти, които имат и за бъдещите им инвестиционни намерения. От администрацията на община Бабушница освен кмета и председателя на общинският съвет на работната среща присъстваха и заместник-кмета на общината, директори на дирекции , представители на отдела за инвестиционни програми и проекти и заместник-председателя на общински съвет Бабушница.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (15)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (15)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (111)
70% Complete
Не подкрепям идеята (99)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (179)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (177)
70% Complete
Нямам мнение (15)
70% Complete