Сряда, 24 Април 2024, 18:36

Представители на протестните движения от София дойдоха в Ботевград (обновена)

21 Март 2013, 17:04
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4211 15


 Днес, около 16 часа в центъра на Ботевград пристигнаха девет автомобила с над 50 представители на софийските протестни движения – „Орлов мост” и форум „Обединение”. Те идват в подкрепа на Виктория Русимова от Ботевград, която заяви, че ще се самозапали на 27 март за некоректно отношение на банковите институции. По нейни думи досега е изплатила 7 хил. лева от тегления кредит, но остават още 7 хил. лева заедно с лихвите. "Лъжа е твърдението, че поръчителят й е изплащал досега нейните задължения". Това каза пред репортер на "Балканец" Боряна Георгиева от София, ръководител на протесното шествие. Протестиращите са пред сградата на общинската администрация, очаквайки среща с кмета на града – Георги Георгиев. Ако не бъде постигнат положителен резултат в решаване казуса с Виктория Русимова, те ще дойдат отново на 23 март, а на 27 март възнамеряват да образуват жива верига, за да попречат на Виктория да се самозапали.
Като граждани на България ние решихме, че трябва да защитим една българка.Време е българите да започнат да мислят не само за себе си, а и за другите. Така сложната ситуация в страната би се решила много по-лесно, отколкото, ако всеки сам се бори”, заяви Боряна Георгиева. Оказа се,че случаят в Ботевград не е единствен в страната. Протесните движения в София реагират на подобни сигнали от страната, които са около 9 на брой за момента, съобщи Георгиева, която е по майчинство и идва за втори път в Ботевград. „Ние не протестираме самоцелно. Оказваме морална подкрепа на всеки гражданин с основателна причина и след като ни покаже надлежни документи. Ние протестираме за това българите да живеят по-достойно и да се променят нещата”.
 
Протестиращите от София са съдействали на Виктория да вземе копие от делото. Оказва се обаче, че в банка ДСК не е изплатен заема, а бащата на поръчителя Борис Димитров показа вносна бележка от банка ОББ, с която е видно, че са платени 12  257, 90 лв. с таксите на частен съдия изпълнител от София, който е продал на втори търг жилището на Виктория. Боряна Георгиева се е срещнала и със съдия-изпълнител, който също е потвърдил, че заема не е изплатен. Възниква тогава въпросът – къде е сумата платена от поръчителя?! Георгиева опроверга слуховете, че Виктория е освободена от работа преди 2 години, поради алкохолна зависимост, а е била съкратена. От тогава до ден днешен тя е без работа и  в невъзможност да си плаща банковия кредит, който е изтеглила през 2006 г. в размер на 10 хил.лв. Оставащата част от заема е изплатил поръчителя й Георги Димитров (бивш неин колега от „Епик”). Виктория е предоставила вносни бележки като доказателство на ръководителката на гражданското протесно движение, че е платила половината заем. Преди  четири месеца обаче жилището й, което е наполовина нейна собственост,  е продадено от съдия-изпълнител. Роднините били съгласни. Пред репортер на „Балканец” Русимова заяви със сълзи на очи, че няма да напусне апартамента си, в което живее от 2-годишна.
Заради безизходицата 44-годишната ботевградчанка е  изпратила писмо до форум „Обединение” на протестиращите в София.
Те скандираха пред банка ДСК и пред Общината с думите :„Всеки ден ще е така до победата”. След близо час те напуснаха площада пред Общината, тъй като среща с кмета на община Ботевград Георги Георгиев, не се осъществи. Тръгвайки си обратно за столицата, те пуснаха химна на Република България. Голяма част от софиянци прегърнаха Виктория за довиждане.
Митингът бе заснет от национални медии, като телевизия bTV, „Нова телевизия”, имаше репортери на в-к „Стандарт”.
 


Източник: видео bTv

Коментари (15)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Март, 17:27

    Айде циркаджииски истории, къде е движението в ботевград КГБО или там какво беше, и те ли ще се палят на 27-ми

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Март, 17:45

    ще ти се

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: аз 21 Март, 17:57

    че то било много лесно-казваш,че ще се самозапалиш и ще намерят кой да ти изплати заемите

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: аз 21 Март, 17:59

    май било лесно да си откачалка

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 21 Март, 18:03

    Ще има циркове на 27-ми значи :)

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: аз 21 Март, 18:08

    и пак ще има ден за нац. траур.А истинските проблеми на всичкинас-така ще си останат

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 21 Март, 18:14

    Много ме забавляват тия платени протести, в ботевград спряха да плащат и протести няма вече.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 21 Март, 18:29

    Двама души,които познавам разказаха по време на шествието пред репортерите на Нова телевизия и БТВ и другата гледна точка,т.е. истината във връзка със случая с тази госпожа.Гледайте новините и ще научите истината.И двамата които са потърпевши в случая са уважавани граждани на гр. Ботевград и съм убеден,че казват наистина какво е станало в случая.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 21 Март, 18:29

    Наздраве!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 21 Март, 19:43

    Всичко ми е много странно

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete