Четвъртък, 25 Април 2024, 09:09

Предстои да бъде избран представител на община Ботевград в предстоящото Общо събрание на Асоциацията по ВиК - София

22 Януари 2018, 12:08
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1597 1


Председателят на Асоциацията по В и К на обособена територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация" ЕООД - София и Областен управител на Софийска област г-н Илиан Тодоров на основание чл. 198в, ал. 6 от Закона за водите и във връзка с чл. 9, ал. 2 и чл. 10 от Правилника на организацията и дейността на асоциациите по водоснабдяване и канализация свикват редовно заседание на Общото събрание на Асоциацията по В и К на обособена територия, територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация" ЕООД - София на 16.02.2018 г. (петък) от 13.00 часа в сградата на Областната администрация на Софийска област, гр. София, бул. „Витоша" №6, етаж 5, заседателна зала.

Редовното заседание ще се проведе при дневен ред:
1.Отчет за дейността на Асоциацията по В и К на обособена територия, територия, обслужвана от „Водоснабдяване л канализация" ЕООД - София за 2017 г.
2.Отчет за изпълнението на бюджета на Асоциацията по В и К на обособена територия, територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация" ЕООД - София за 2017 г.
3.Приемане на бюджет на Асоциацията по В и К на обособена територия, територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация" ЕООД - София за 2018 г.
4. Други.

Съгласно чл. 5, ал. 5 от Правилника на организацията и дейността на асоциациите по водоснабдяване и канализация и във връзка с чл. 198е, ал. 3 от Закона за водите представител на общината в асоциацията по В и К е кмета на общината Иван Гавалюгов, а при невъзможност той да участва общинският съвет определя друг представител.
Предстои на редовното заседание на Общински съвет-Ботевград на 25 януари да гласува представител.

През отчетният период месец 01.2017 до месец 12.2017г. са проведени 2 /две/ заседания на общото събрание на Асоциацията по ВиК, в обособената територия обслужвана от „Водоснабдяване и канализация" ЕООД - София, едно редовно и едно извънредно.

През отчетния период е водена кореспонденция с МРРБ, МОСВ, ВиК-София ЕООД и Общините във връзка с възлагане на стопанисването, поддържането и експлоатацията на въведените в експлоатация ВиК мрежи и съоръжения, изградени на територията на обособената територия.
Проведена е среща с представители на община Копривщица, във връзка с обявено бедствено положение за липса на вода на територията на общината.
В отчетният период са разгледани 18 /осемнадесет/ броя жалби на граждани, постъпили в А ВиК с различни въпроси и оплаквания по повод ВиК съоръженията на територията на Асоциацията.
На основание чл.198о, ал.4 от Закона за водите и чл. 4.4 ,б. "г" от Договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системи и съоръженията и предоставяне на водоснабдителни и канализационни услуги е изпратено писмо до „ВиК" ЕООД-София за стопанисване на нов актив, изграден от община Правец след 31.12.2014г., представляващо „Реконструкция на водопроводната мрежа" на с. Разлив, община Правец.

Образувано е 1/едно/ изпълнително производство по реда на ГПК, съгласно правомощията на Председател на А ВиК, дадени му в Правилника за организация и дейността на Асоциациите по водоснабдяване и канализация в сила от 08.08.2014г., с което е изискано от Районен съд Самоков издаване на изпълнителен лист в полза на А ВиК за неизплатени такси от община Самоков, като член на А ВиК.

На основание чл.91 от Кодекса на труда е проведени 1 /един/ конкурс за заемане на основни длъжности в А ВиК- ВиК експерт. Сключени са 2 /два/ договора, един консултантски и един граждански,



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Януари, 12:04

    Всички гледат породата,

    търсят расови белези,

    а пък има в природата

    удивителни мелези.

    Тъй че, както и при хората, приятелче мое

    и при нас е по-важно сърцето какво е!

    Валери Петров

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete