Петък, 19 Април 2024, 14:51

Предстоящи срещи от първи кръг на "Ботевград рита"

27 Ноември 2020, 12:16
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1651 6


Тази неделя (29 ноември) аматьорската минифутболна надпревара Ботевград рита най-после ще даде своето начало. Очаква се завишен интерес към тазгодишното издание, което претърпя някои важни промени. Тази година лигата ще се администрира от БАМФ, а челните места отново ще дават право на най-добрите отбори да се докоснат до най-силните турнири в минифутбола на България - Шампионска лига и Лига България. Най-интересните срещи ще бъдат с видеозаснемане, а за призьорите ще има и допълнителни бонус награди. Това от своя страна подтикна футболните любители отново да проявят интерес към проявата, тъй като в последните няколко години се забеляза изключителен спад в желанието на повечето местни футболни фенове да участват в подобен тип изяви.

Според нововъвдените мерки в борбата срещу COVID-19 влизащи в сила от 27.11.2020, колективните спортни мероприятия не попадат сред  засегнатите  и провеждането на лигата ще бъде възможно.

Правилата, с които отборите ще бъдат запознати допълнително от своите капитани, можете да откриете в следния файл: Наредба Ботевград (1).docx

Към момента са записани 10 отбора, а вече стана ясна и програмата за първия кръг на Ботевград рита. 

В първия мач за деня един срещу друг се изправят Last Hope и Сименс. Тимът на Сименс е традиционен участник в надпреварата, докато от Last Hope черпим знания след изявите на младия тим на KOZARO CUP 2020. Там отборът се представи на ниво, където отпадна на 1/2-финалите, оставайки на 4-то място. Определено ще бъде интересно начало на кръга, в което още от първия мач ще проличи какви са амбициите на двата тима и съответно възможностите им за тяхното постигане. Начачлен час - 12:00 ч..

Веднага след тях на терена излизат Наборите и Йънг Бойс. Отново имаме изцяло ново име в лицето на Наборите, за което тепърва ще добиваме представа. Тимът на Йънг Бойс вече записа няколко участия зад гърба си, в които си изгради авторитет на скромен отбор, който може да се окаже костелив орех и за по-добрите състави ако има ден. Отново ще следим с интерес развоя на събитията, които ще бъдат показателни за капацитета на двата тима. Начален час - 13:00 ч..

Без съмнение гвоздеят в програмата ще бъде голямото дерби между After Party и Сириус. Мегасблъсъкът ще бъде повторение на финала от KOZARO CUP 2020, който бе спечелен от "сините" с 2:1. Отборът на Сириус завърши на 3-то място в АФЛ Ботевград 2019/20, докато за момчетата от After Party това ще бъде първа изява на голямата сцена. Според неофициална информация обаче и двете страни са привлекли в своите редици качествени нови попъленения, които да вдигнат още класата им. Очаква се много интересен двубой, който е с чудесен шанс да се превърне в истински спектакъл още в самото начало на лигата. Тепърва обаче ще разберем дали Сириус ще си отмъсти за загубения финал през лятото, или пък After Party ще започне с летящ старт и победа над основен конкурент за призовите места. Начален час - 14:00 ч..

Кръгът закриват Грамаде Скравена и Казино Роял. Символичните домакини също са сред отборите, които вече са познати на футболната общественост. В срещуположния ъгъл отново обаче стои загадка, която тепърва предстои да излезе на бял фон. Отново очакваме с нетърпение поредния сблъсък, ,който да ни разкрие малко повече за качеството в редиците на двата тима. Начален час - 15:00 ч..

След като стана ясно, че 10-ият отбор в лигата ще бъде класиралият се на 3-то място през сезон 2018/19 ФК "Козаро", следва дербито между "оранжевите" и миналогодишните шампиони от Никсметал Груп да бъде отложено. "Козлите" ще се включат в надпреварата от 2-рия кръг. 







Източник: balkanec.bg

Ключови думи: АФЛ Ботевград 2020/21 , Ботевград рита 2020/21

Коментари (6)

  • Отговори (7) (4)
    1. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 13:16

    Пияниците от афтър парти ще мачкат

  • Отговори (4) (6)
    2. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 14:34

    Алкохолици пълни са афтър парти и селяндури

  • Отговори (6) (4)
    3. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 16:39

    Шампиона е afterparty няма смисъл да се играе тая лига

  • Отговори (0) (4)
    4. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 17:43

    Щне забравяйте за козаро

  • Отговори (0) (3)
    5. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 20:10

    Не забравяйте за Наборите

  • Отговори (2) (4)
    6. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 22:18

    Не забравяй те за грамаде скравена

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete