Сряда, 24 Април 2024, 01:47

Предвижда се аварийно почистване на 800м. от речното корито на река Сливнишка

19 Май 2020, 19:32
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 1028 0


Община Сливница обяви поръчка за „Изработване на работен проект и извършване на строително-ремонтни работи по аварийно почистване на речното корито на река Сливнишка и изграждане на земни диги 800 м.“. Състоянието на речното корито на река Сливнишка в района на град Сливница е компрометирано и на места затлачено от дървесна и храстова растителност, земни и скални маси, както и от отпадъци. Поради непочистеното и затлачено корито е намалена проводимоста и при интензивни валежи се наводняват прилежащите територии.

В резултат на интензивни валежи, придружени със силен вятър в района на Сливница, се наблюдава драстично повишаване на водното ниво на реката, което залива прилежащите територии и намиращите се в близост до него дворни места и жилищни сгради, както и разрушаване на улици в няколко квартала на града.

С цел осигуряване на безопасното провеждане на водния поток и по-добра защита от наводнения е необходимо да се извършат почистване и профилиране на коритото на река Сливнишка в района на гр. Сливница и да се изградят земни диги с приблизителна дължина 800 м.

При почистването се предвижда да бъдат премахнати наносите от земни и скални маси затрудняващи преминаването на водните количества през речното корито. Където е необходимо ще се изгради защитна дига, такава, че да възпрепрятства заливането на прилежащите територии при покачване нивото на водата.




Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete