Петък, 29 Март 2024, 15:52

Прекрасно представяне на Ученически театрален състав при СУ "Хр.Ясенов"в гр.Благоевград

25 Юни 2017, 09:42
(3) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1191 0


От 20 до 24 юни в Благоевград се проведе 5-ят преглед на ученическите театрални школи „Талантино“. Участваха 23 постановки на младежки състави от Банкя, Благоевград, Бургас, Етрополе, Пазарджик, Перник, Пловдив, Първомай, София. Младите артисти от СУ „Христо Ясенов“ бяха поканени за четвърти път и показаха комедията „Женско царство“ от Стефан Костов. В ролите се представиха: Кметицата – Марина Савова от 12Б; дядо Еньо, неин съпруг – Марин Николов от 9В; Злата – Виктория Лютакова от 7В; Божил, неин съпруг – Николай Пушкаров от 10Г; Стоян, техен син – Тодор Григоров от 10Г; Иван – Николай Серафимов от 6Г; Райна, негова дъщеря – Магдалина Николаева от 7В; св. Никола – Ценко Ценков от 11Б; св. Петър – Сотир Илиев от 11А; съветнички – Радина Дакова от 7Б и Росица Василева от 6Г; стражарки – Диана Пенчева от 6Г и Неда Транчева от 6Г; танцьорки – Василена Василева от 7В, Катрин Тодорова от 7А, Лилия Лазарова от 5А, Мина Минчева от 7Б, Палмира Панкова от 7В и Симона Борисова от 7А. Осветление и озвучаване – Цветелина Христова от 12В. Хореография – Калинка Пушкарова; режисура – Венцислав Вълов. Публиката ни прие много добре, зарадваха ни с аплодисменти. Всеки от момичетата и момчетата получи грамота за участие.
При закриването на фестивала журито (артистите Веселин Калановски и Николай Сотиров) обяви и призьорите. Всяка постановка получи по 1 награда „За актьорско майсторство“. От нас това е Марин Николов. Съставите бяха разделени на такива с ръководители-професионалисти и други с ръководители-аматьори. В категория „Ученически театър“ ясеновци заслужиха награди: за костюми; за главна мъжка роля – Николай Пушкаров; за главна женска роля – Марина Савова. Най-добро представление: „Женско царство“.
Артистите-абитуриенти получиха приз „Бъдещи колеги“ от Факултета по изкуства в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Това означава, че са приети без изпит в специалност „Актьорско майсторство“. В нашия състав това са Марина Савова и Цветелина Христова, които се явяват на „Талантино“ за трети път.
Етрополци ще могат да ни гледат отново в рамките на културната програма за празника на града – Петровден: на 27 юни, вторник, от 19 часа в салона на читалище „Тодор Пеев – 1871“.
Текст: Венцислав Вълов

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete