Петък, 29 Март 2024, 16:04

Премиерът Бойко Борисов прие кмета на Община Етрополе Димитър Димитров

24 Юли 2019, 15:57
(4) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 6037 47


КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ ВЗЕ УЧАСТИЕ В ДВЕ СРЕЩИ С МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, НА КОИТО ПОСТАВИ ВЪПРОСА ЗА ПЪТИЩАТА ОТ РЕПУБЛИКАНСКА ПЪТНА МРЕЖА И УЛИЧНАТА МРЕЖА В ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ

През месец май бе проведена среща между Премиера на Република България г-н Бойко Борисов и Кмета на Община Етрополе г-н Димитър Димитров. На срещата Кметът постави въпроса за лошото състояние на пътищата от Републиканска пътна мрежа на територията на Община Етрополе, а именно пътищата Етрополе – Правец, бул. „Партизански“ - път II – 37 км. 17 028 – км. 18 628/, пътят Етрополе – Златица, пътят Етрополе – с. Ямна – с. Черни Вит и пътят Етрополе – Джурово. В отговор на поставените въпроси от г-н Димитров, Премиерът пое ангажимент да започнат поетапни ремонти на пътищата.

На 23.07.19 г. в Министерски съвет бе проведена нова среща между Премиера и Кмета на Община Етрополе, на която г-н Димитров благодари за извършения цялостен ремонт на бул. „Партизански“ и информира г-н Борисов, че активно се работи по третокласния път Етрополе – Правец. На разговора стана ясно, че ремонтите ще продължат по етапно и в посока Етрополе – Джурово и останалите пътища от РПМ при наличие на финансов ресурс.

Във връзка с наложителните ремонти на общинските пътища, през месец юни е изпратено писмо от Ръководството на Община Етрополе до Министъра на Финансите г-н Владислав Горанов с молба за финансиране на проекти на стойност 531 470,76 лв. за реконструкция на ул. „Китка“ /от ул. „Здравец“ до ул. „Прогон“/, на ул. „Поповец“ /от бул. „М.Искър“ до бул. „Руски“ и ул. „Йорданка Николова“ /от ул. „Христо Ботев“ до бул. „Кърчишница“.

На 23.07.19 г. е изпратено още едно искане до Министъра за допълнителни 500 000 лв., с които да бъдат извършени текущи ремонти на уличната мрежа на територията на Общината.

Източник: balkanec.bg

Коментари (47)

  • Отговори (9) (6)
    1. добавен от: Анонимен 24 Юли, 16:15

    Браво, господин Кмете!

  • Отговори (7) (2)
    2. добавен от: Анонимен 24 Юли, 16:49

    Това са добри новини!

  • Отговори (10) (6)
    3. добавен от: Анонимен 24 Юли, 16:56

    БРАВО КМЕТЕ

  • Отговори (6) (2)
    4. добавен от: Анонимен 24 Юли, 16:58

    Браво.Това е много добре.
    БРАВО.

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (7) (5)
    7. добавен от: Анонимен 24 Юли, 19:39

    Пупляаците ще се нагушат и тази година

  • Отговори (11) (5)
    8. добавен от: Възмутен от безхаберието и фалша 24 Юли, 21:28

    Вярвате ли на всичко това? Идват избори и валят обещания, както обикновено! Г-н кмете, най-тежко е състоянието на пътя за Ямна. А там живеят хора! Това не е резерват! Скоро нито автобус, нито линейка ще може да мине! Минете г-н кмете по този път и ако можете, погледнете тези хора в очите! Ремонт преди няколко години се направи частично - само до мостчето преди воденицата. Може би защото трябваше да обслужи местните ловни дружинки и т.н. А по продължението на пътя бе засипан чакъл, който първият дъжд отнесе. Така бяха "усвоени" някакви средства. Но този чакъл /може би замърсен с тежки метали, като се има предвид откъде идва/ замърси така чистата дотогава природа, тъй като прахоляка от него се стеле над цялото село. Моля не правете същата "грешка". Наистина евтино и лесно е да се хвърлят няколко кубика чакъл, но това са средства на вятъра без нужния резултат. Другите пътища в общината все пак са поддържани, но пътят за с. Ямна винаги е бил предмет само на предизборни обещания. Само тогава някой политик ще се осмели да преодолее ямненските ями. Нека този път не е така! Но ... Няма основание за вяра в доброто! Отново средствата ще отидат там, "където трябва".

  • Отговори (10) (3)
    9. добавен от: Анонимен 24 Юли, 21:39

    Не се заблуждавайте бе хора.Докато не мине Африканска чума по Пупляците нищо няма да се случи.

  • Отговори (3) (0)
    10. добавен от: Пушкара 24 Юли, 21:41

    Дано е скоро!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete