Вторник, 19 Юни 2018, 00:18

Препълнена "Арена Армеец" изпрати грациите в последното им шоу

18 Ноември 2016, 11:25
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 543 0

Най-обичаният български ансамбъл по художествена гимнастика в последните години се раздели с родната публика с грандиозно шоу в "Арена Армеец" снощи. Пред препълнените трибуни в столичната зала бронзовите медалистки от Олимпийските игри в Рио де Жанейро това лято Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Ренета Камберова и Любомира Казанова, както и момичетата, които помогнаха за спечелването на 81 медала от олимпийски игри, световни и европейски първенства и големи форуми - Катрин Велкова, Елена Тодорова и Цветелина Стоянова, си казаха "сбогом" с публиката.
 
Цвети Стоянова, която пропусна Игрите в Рио, бе в залата заедно с приятеля си Александър Любенов и изгледа представянето на съотборничките си.
 
Спектакълът започна с общо изпълнение на седемте (без Цвети ), облечени в черни нестандартни екипи. След това прожектираха видео и всяка една от тях разказа за първите си спомени в гимнастиката. На екрана вървяха и снимки от детските им години в гимнастиката. Илияна Раева разказа за растежа на отбора. След това Владимир Ампов-Графа поздрави момичетата със свои изпълнения.
 
Първото индивидуално изпълнение на сцената за вечерта поднесе Катрин Велкова, която беше подкрепена от осем от малките грации от Локомотив, където в момента е треньорка.
 
Елена Тодорова накара зрителите по трибуните първо да затаят дъх по време на магнетичното й изпълнение, а след това и бурно да я аплодират. Тя се появи на сцената с маска и черна пелерина. Тодорова беше определена от Раева и Ананиева като най-смелата в изпълненията на най-сложните елементи.
 
Ренета Камберова, определена от Ина Ананиева като нейната дясна ръка, показа цялата нежност на художествената гимнастика със своето изпълнение на фона на "Лунната соната". В началото съчетанието започна под звуците на живо изпълнение на флейта.
 
Волейболната легенда Владимир Николов също направи емоционален поздрав към гимнастичките, като един от гвоздеите на изказването му беше, че когато е започнал кариерата си, момичетата не са били родени, а това лято са се пенсионирали заедно. Завърши с думите: "Благодаря ви, момичета. България се гордее с вас и ви обича."
 
Силни аплодисменти си заслужи и капитанката на отбора Михаела Маевска, определена от Раева като човекът-отбор. Тя поднесе на зрителите в "Арена Армеец" драматично и много динамично съчетание.
 
Железният войник на Ина Ананиева - Цветелина Найденова, раздвижи кръвта на хората по трибуните с ефектно изпълнение с фолклорни мотиви под съпровода на тъпан.
 
Ексцентричната Християна Тодорова беше избрала нестандартно и доста "живо" изпълнение да каже "сбогом" на българската публика.
 
Последна на подиума своето индивидуално изпълнение поднесе преминалата през различни емоции и изпитания това лято Любомира Казанова, която беше заложила на музиката на едно от съчетанията на ансамбъла, което донесе бронзово отличие от Олимпйските игри в Рио де Жанейро. Тя ще бъде част и от новия ансамбъл на България.
 
Към края  Илияна Раева и Ина Ананиева изнесоха прочувствени речи под аплодисментите на публиката. На Ина Ананиева се падна честта да представи момичетата от новия ансамбъл, които ще защитават цветовете на България в следващите години. Завършекът на невероятния спектакъл-бенефис беше съвместно изпълнение на стария и новия ансамбъл.
 
На финала старите момичета, Ина Ананиева и Илияна Раева направиха почетна обиколка, за да поздравят публиката.
 
Фотогалерия от спектакъла може да разгледате тук.


Източник: Снимки и информация: sportal.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (15)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (15)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (107)
70% Complete
Не подкрепям идеята (97)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (176)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (173)
70% Complete
Нямам мнение (15)
70% Complete