Четвъртък, 25 Април 2024, 19:04

Прерязаха лентата на изцяло обновената ДГ "Здравец" – с.Трудовец

17 Септември 2019, 12:47
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4642 9


Днес в 10:30 се състоя официално откриване на обновената сграда на ДГ „Здравец“ – с. Трудовец.

Да уважат празника бяха дошли официалните гости: г-н Иван Гавалюгов кмет на община Ботевград, г-н Борис Борисов заместник-кмет на община Ботевград, представители на Общинска администрация Ботевград, общински съветници, г-н Лазар Михайлов управител на фирма „Кава Строй“, г-жа Галинка Маринова кмет на село Трудовец, служители в Кметство Трудовец, г-жа Илияна Марчовска директор на ОУ „Любен Каравелов“ – с. Трудовец, г-жа Стоянка Петрова, бивш директор на детската градина, бивши служители в детското заведение, директори на детски градини от община Ботевград, родители и гости.

Отец Панайот отслужи тържествен водосвет за здраве.

Думата за приветствие бе предоставена на г-жа Донка Стаменова, директор на детското заведение:
„Може би не е случайно, че откриването на обновената детска градина е на големия християнски празник Вяра, Надежда и Любов. Вяра, че България ще пребъде! Надежда за по–добро бъдеще! Любовта, която ще спаси света! Майката на трите сестри - Света София- Богинята на мъдростта".

Г-жа Стаменова изрази своите благодарности на Община Ботевград и лично на кмета г-н Гавалюгов, както и на изпълнителите на ремонтните дейности.

Директорът изказа благодарности и на кмета на село Трудовец г-жа Галинка Маринова и служителите на кметството, за оказаната помощ, на родителите, на целия екип на детската градина за търпението, всеотдайността и неуморния труд през последните месеци.

Г-жа Стаменова пожела новата учебна година да бъде щастлива и успешна за всички деца и техните родители, а на колектива пожела здраве и ползотворна работа.

Думата бе дадена на кмета на община Ботевград г-н Иван Гавалюгов:
„Днес откриваме обновената детска градина в село Трудовец. Откриването съвпада с един от най-хубавите християнски празници – Вяра, Надежда и Любов. Трябва да имаме вяра в нашите деца, надежда за тяхното по-добро бъдеще и любов, с която да ги отглеждаме и възпитаваме", заяви градоначалникът. Той благодари на фирмите изпълнители за качествената работа, на кметството на с. Трудовец за помощта, както и на родителите за съдействието.

„ДГ „Здравец“ може да се похвали с една от най-модерните бази в община Ботевград. Детската градина е изградена за 6 групи, но към момента тя работи само с 4 групи“, заяви Гавалюгов и призова родителите и всички млади хора на село Трудовец да работят за запълнване капацитета на детското заведение.

Г-н Гавалюгов призова учителите и възпитателите в детската градина да продължават да се грижат за децата с много обич и любов. "Децата са нашето бъдеще. Честита нова придобивка на село Трудовец!", каза в заключение кметът.

Поздравителен адрес бе получен от г-жа Марияна Николова. Неговото съдържание изчете  г-жа Христина Христова, парламентарен секретар в политическия кабинет на вицепремиера:

"До г-жа Донка Стаменова, директор на ДГ "Здравец" - с.Трудовец, община Ботевград,

Уважаема г-жа Стаменова, преди всичко бих искала да Ви поздравя, а чрез вас и родителите и децата от ДГ"Здравец" - с. Трудовец, по случай откриването на учебната година 2019/2020. Този ден е винаги денят, който носи най-много хубави чувства и емоции. всички ние се обеждаваме, че е така като погледнем греещите очи и усмихнатите лица на децата. С всяка изминала година децата ни порастват, но този ден остава трайна след в съзнанието на деца и родители. Скъпи педагози, вашият труд си остава най-ценен за живота на малки и големи. Вие извайвате бъдещето на нацията. Скъпи родители, вашите мечти за децата и тяхното бъдеще са прекрасни и именно от тук, от тази сграда започва тахното сбъдване. Скъпи деца, растете умни, ентусиазирани, изпълнени с мечти и надежди. Позволете ми да пожелая здраве и радост на всички ви, нека усилията ви се увенчаят с много успехи. 

Република България, зам. министър-председател по икономическата и демографската политика - Марияна Николова."

Г-жа Галинка Маринова изказа своите поздравления за откриването на обновената сграда на ДГ „Здравец“ и пожела на всички здраве, успешна нова учебна година и на добър час.

Възпитаниците на детското заведение изпълниха програма с песни, танци и стихчета, за да зарадват всички гости на днешното тържество.

Дейностите, извършени в детската градина, включват цялостен ремонт на вътрешните помещения, който включва подмяна на електро, ВиК и отоплителни инсталации на стойност 322 993 лв. Дейностите бяха извършени от фирма „Кава Строй“ ЕООД с управител г-н Лазар Михайлов.

Извършени бяха дейности по въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на обща стойност 72 769 лв. Проектът е финансиран от Община Ботевград.  Фирмата изпълнител е „Ц и С Груп“ и включва: монтаж на топлоизолационна система по фасадни стени и цокъл, изграждане на мълниезащита и заземителна инсталация.

Със средства, осигурени отново от Община Ботевград, бяха закупени 100 легла, 100 гардеробчета, 4 броя модулни секции и 20 броя масички. 



Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Иво 17 Септември, 15:16

    Най хубавата детска градина в цялата община като всичко.

  • Отговори (6) (1)
    2. добавен от: Василена Младенова 17 Септември, 15:22

    Искам да благодаря на Община Ботевград, Кметство Трудовец, Директорката на детска градина "Здравец " , на възпитателите, учителките, лелките, изпълнителите но двете фирми, извършили ремонта за усърдната и добре свършена работа. Децата са бъдещето на Република България. Както пише на една от най-важните сгради "Съединението прави силата " . Честит празник ♥️

  • Отговори (7) (0)
    3. добавен от: Опч 17 Септември, 18:08

    Изглежда прекрасно, поздравления за работата.

  • Отговори (3) (8)
    4. добавен от: Анонимен 17 Септември, 18:45

    Кметчето на Бойко ли подражава , с това рязане на лентички? :D

  • Отговори (10) (1)
    5. добавен от: Анонимен 17 Септември, 19:11

    Млади хора - за 4 години показаха в какви условия трябва да растат децата ни. Поздравления за резултата!

  • Отговори (7) (3)
    6. добавен от: Анонимен 17 Септември, 20:17

    bravo oshte edno dokazatelstvo na gavalugov za trudovec.ne e zabravil 4e trudovec go podkrepiha nai mnogo ot selata prez posledniq mandat i sega shte e taka..

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 8.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 9.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete