Неделя, 26 Януари 2020, 19:24

Прерязаха лентата на изцяло обновената операционна на Хирургичното отделение в общинската болница

8 Април 2019, 13:34
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4021 15


В 12.30 ч. днес в МБАЛ-Ботевград се състоя откриване на изцяло обновената и осъвременена операционна зала на Хирургичното отделение. Поставено е антибактериално покритие на тавана, стените и на пода. Модерната операционна зала вече разполага с нова хирургична маса, с необходимите приспособления за извършване на адекватни и висококачествени интервенции. Поставени са нови специализирани умивалници и нова специална лампа. 

Ремонтните дейности по цялостното обновяване на операционната се извършиха с финансови средства от бюджета на община Ботевград. По думите на управителя на общинската болница д-р Китанов приблизителната стойност на ремонта е 120 000лв.

Лентата прерязаха кметът на общината Иван Гавалюгов, управителят на МБАЛ д-р Пламен Китанов и завеждащият отделението по хирургия д-р Емилиян Кюркчийски. 

Преди това се състоя тържествен водосвет, отслужен от отец Борис, който се помоли за здраве и благополучие на екипа на Хирургичното отделение.

Управителят на болницата изказа благодарност на общината и в частност на кмета Иван Гавалюгов. Той пожела на екипа на отделението да бъдат здрави, все така всеотдайни, техните пациенти да излизат здрави от  операционната зала.

По думите на д-р Китанов в МБАЛ-Ботевград работят четирима хирурзи и шестима анестезиолози, които към момента са напълно достатъчни.

 "Обновената операционна е поредното доказателство, че имаме сериозно отношение към проблемите на нашата болница. Вероятно вече сте информирани, че вече тече проектиране на въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на цялата болница, включително и с подмяна на всички инсталации и някои вътрешни ремонти. Успяхме да договорим един сериозен заем от 3 млн. лв и се надявам още това лятото да започнем ремонтните дейности. Разбира се, всичко се провежда по Закона за обществените поръчки. Надявам се, че всички процедури да преминат успешно. Дори и тези 3 млн., които сме договорили с Държавен фонд за енергийна ефективност и възобновяеми източници няма да са достатъчни да се направи всичко необходимо в болницата, затова ще търсим и други възможности по европейски проекти, по които е допустимо подмяна на оборудването", каза кметът Гавалюгов.

„Това, което днес откриваме, е една малка част от нещата, които трябва да се случат в болницата, за да можем действително да се гордеем с едно съвременно модерно лечебно заведение, каквото е необходимо на жителите на община Ботевград и което отговаря на съвременните медицински стандарти”, каза още градоначалникът.

Да припомним, че община Ботевград финансира и основния ремонт на отделението по хемодиализа и закупи нови 8 апарата. 30 000 лв бяха изразходвани за ремонт на отделението и 190 000лв за новите апарати.Източник: balkanec.bg

Коментари (15)

 • Отговори (9) (2)
  1. добавен от: Анонимен 8 Април, 13:53

  Браво! Супер новина за всички!

 • Отговори (6) (0)
  2. добавен от: Анонимен 8 Април, 15:49

  Хубаво е ремонтирана операционната, но има ли хирурзи да оперират? А д-р Китанов кога ще изпълни обещанието си за увеличение на заплатите от 1 март. :?: :?: :?: :?:

 • Отговори (2) (5)
  3. добавен от: Анонимен 8 Април, 15:58

  2- чети внимателно статията , има четирима хирурзи.

 • Отговори (6) (1)
  4. добавен от: Анонимен 8 Април, 17:46

  6 анестезиолози !! :shock: :shock: :shock:
  Кога е имало толкова?

 • Отговори (2) (7)
  5. добавен от: Анонимен 8 Април, 20:27

  В една болница са най-важни добрите лекари, аз отивам там да ме лекуват, а не на хотел

  • (7) (1)
   1. добавен от: Анонимен 8 Април, 22:04

   А не смяташ ли, че за лекуването на един болен, №5, са важни и отличните условия, които трябва да му бъдат предоставени в една болница, освен добрите лекари?
   Да се наслаждава и да има чувството, че е на хотел, а не безнадеждно болен в мизерна болнична стая.
   Има такива болници в София и то държавни.

 • Отговори (2) (2)
  6. добавен от: Анонимен 8 Април, 20:29

  Е в нашата точно лекарите са кът

 • Отговори (2) (6)
  7. добавен от: Анонимен 9 Април, 06:44

  Когато животът ти виси на косъм и го знаеш,гледаш лекаря в очите да разпознаеш някакъв знак-добър или не.Все ти е тази какви са условията.Лекарят е най-ценният капитал,а болницата ни го има.Добре,е че операционната е освежена,но за модерна трябват много средства.

  • (7) (1)
   1. добавен от: Анонимен 9 Април, 08:21

   Не ти е все тая, дори и да си стигнал до умиране. Ако гледаш олющената дограма на прозорците, несменяна от 40 години и проникващия вятър в стаята, ронещите се стени вътре, изпочупените столове и мръсните миризливи шкафчета, мръсния обелен под, ще възприемеш ли лекаря срещу теб, като добър лекар?
   Добрият лекар няма да позволи болните му пациенти да бъдат лекувани при такива условия.
   А такива условия са във всяко отделение на нашата болница.

 • Отговори (2) (6)
  8. добавен от: Анонимен 9 Април, 11:18

  Да,ще възприема лекаря като добър защото въпреки условията,в които работи се бори за живота ми.Състоянието на сградния фонд е грижа на стопанина й.Лекарят ЛЕКУВА,не сменя дограми.Който иска да се ,,наслаждава,,/цитирам 5,1/на обстановка в болница или не е боледувал /дано /или има някаква изкривена представа.

  • (6) (0)
   1. добавен от: Анонимен 9 Април, 16:08

   "Лекарят лекува, не сменя дограми". Лекарят ще смени дори и работното си място, в търсене на по-добри и по-платени условия за работа.
   Защо избягаха лекарите ни в чужбина, а не останаха, например в ползу роду, в ботевградската болница?
   Стопаните на едно училище са учителите.
   А на една болница кои са стопаните? Защо тези стопани искат само повишение на заплатите си, а не сме свидетели да стачкуват за подобряване на условията на труд?
   "Изкривената представа" я има човек, дошъл така да се каже, от оня свят, благодарение на добри лекари, работещи в прекрасни условия. Прекрасни условия, осигурени и за техните пациенти.

 • Отговори (5) (3)
  9. добавен от: Анонимен 9 Април, 15:52

  Защо се използват толкова средства за тази болница , в която няма компетентни лекари. Направо е ужасно! Да не се налага да ползваш услугите им.

 • Отговори (1) (1)
  10. добавен от: Анонимен 13 Април, 15:04

  Не е лошо д-р Китанов да благодари и на всички граждани и фирми от общината,които дариха лични средства за закупуване на специалната лампа, като участваха на благотворителното коледно мероприятие,организирано от Ротари и Инър Уил клубове.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (1)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (1)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (199)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (19)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (15)
70% Complete
Мир по Земята (34)
70% Complete