Четвъртък, 19 Октомври 2017, 23:03

Пресконференция на Исторически музей Правец и Фондация "Съвременност" Ботевград по проект

18 Април 2013, 20:45
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2116 2

Днес от 16:00 часа в Многофункционалната зала на Сити унивърсити се проведе пресконференция на Исторически музей Правец и Фондация „Съвременност” Ботевград за представяне на проект, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България – Сърбия №2007СВ16IРО006-2011-2-91 „Инвестираме в историческото наследство за културно и духовно сближаване и икономически напредък между Общините Правец и Ниш". 

На пресконференцията присъства Виктория Антонова, ръководител на проекта, Лидия Рашкова, счетоводител на проекта, Янка Александрова, представител на фондация "Съвременност", партньори от Народен музей- Ниш, Сърбия -Славиша Попович, координатор по проекта и директор на музея в Ниш, Любиш Николич, който е счетоводител по проекта, представители от Община Правец и други общественици.

Татяна Борисова , директор на Исторически музей -Правец представи на кратко целите, които си поставят, най-важните дейности и очакваните резултати от реализацията на проекта. Тя също така запозна присъстващите с работата до този момент по съвместния проект. 
"Ние се гордеем с нашия проект, че успяхме да го защитим и твърдо сме решили ,че ще успеем да го изпълним", каза Татяна Борисова.

Целите на проекта са максимално популяризиране на Историческите музеи и техните филиали в Правец и Ниш и разработване и промотиране на съвместни туристически маршрути от двете страни на границата.

Проекта включва и оборудване на посетителски център в Исторически музей - Правец, като предстои закупуване на мултимедиен проектор с екран, преносим компютър, нивелир с лата и тринога, GPS устройство за локализация на културно- исторически обекти, закупуване кола 4 x 4, закупуване на Hologram Show Сase и City Show Case от HM, гр.Ниш. Ще бъдат изработени и 3 D холограми на крепостта Боровец и Нишката крепост , както и изпълнение на специализирана светлинна реклама на историческите обекти.
Славиша Попович, координатор по проекта и директор на музея в Ниш сподели, че се радва , че чрез този проект ще може да се сближат двете държави.Снимки: стажант - фотограф Анджелика Смирнова

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1.добавен от: Анонимен 19 Април, 07:28

    Браво Янчева,браво Таня,браво НИШ

  • Отговори (0) (0)
    2.добавен от: Анонимен 19 Април, 07:37

    Страхотен проект, браво на музея в Правец

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Одобрявате ли идеята на арх. Весела Маркова за изграждане на Гробищен парк зад бензиностанция "Петрол"

Анкета » коментари (11)

Одобрявате ли идеята на арх. Весела Маркова за изграждане на Гробищен парк зад бензиностанция "Петрол"

отговори
Да, защото е извън населеното място. (156)
70% Complete
Не, защото е по-отдалечено от града и придвижването би било свързано с превоз, вместо пеша. (60)
70% Complete
Не. Два гробищни парка ще станат много. (70)
70% Complete
Одобрявам идеята за преместване, но зад бензиностанция "Петрол" не е подходящо. (41)
70% Complete
Нямам отношение. (15)
70% Complete