Четвъртък, 18 Юли 2019, 20:22

Престижно домакинство за Етрополе на Международния турнир по голбал

22 Юни, 11:15
(1) (0)
Етрополе - Спорт
Прочетена: 660 0


Престижно домакинство за град Етрополе е провеждането на Международния турнир по голбал, което бе отрито официално вчера /21 юни/ и което се провежда в сп.зала "Чавдар". Международната изява е с участието на отбори от Чехия, Русия, Гърция, Турция, Босна и Херцеговина,Черна Гора и Сърбия.
Тази сутрин срещата бе между отборите на Гърция и Турция, като първоначално преднина имаха състезателите на Турция, но гръцкият тим успя да изравни и да поведе в резултата.
Събитието се провежда със съдействието на Община Етрополе и ЕЛАЦИТЕ – МЕД АД.
Участниците се състезават в отбори по трима, като те се опитват да отбележат гол, хвърляйки с ръце топка по земята (в топката има вградени звънци, за да се ориентират слепите играчи по звука). Противниковия отбор плонжира на земята, като се опитва с тяло да спре топката, за да не попадне във вратата, която е с широчината на полето (9 метра) и с височина 1,3 метра. Състезателите не излизат от собственото си поле нито при защита, нито при атака. Те стоят в непосредствена близост до вратите си.
Мачовете продължават в 2 полувремена, които продължават по 12 минути. Маските на очите позволяват на частично слепите играчи да се състезават с напълно незрящите, тъй като така никой от участниците няма непозволено предимство. Топката е с тегло 1,25 килограма и в нея има 8 малки отвора, за да се чува по-отчетливо звука на звънците, които са в нея

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Подготвихте ли се за лятото?

Анкета » коментари (5)

Подготвихте ли се за лятото?

отговори
Да (153)
70% Complete
Не (115)
70% Complete
Няма да почивам, поради липса на средства (195)
70% Complete