Четвъртък, 28 Март 2024, 14:16

Прием 2019 г. след VII клас в НПГ по КТС

17 Юли 2019, 12:10
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1827 2


В Националната гимназия по компютърни технологии и системи - град Правец през тазгодишния прием за кандидатстване на ученици от цялата страна, завършили VII клас, са приети 130 човека в 5 паралелки по 26 ученици. В НПГ по КТС се подготвят специалисти със средно образование и трета степен на професионална квалификация по специалността ”Системно програмиране”. Срокът на обучение е 5 години. Диплома за средно образование и свидетелството за трета степен на професионална квалификация се получават след XII клас, с които се кандидатства във висшите учебни заведения както у нас, така и в чужбина.

Завършилите в компютърната гимназия са с голямо предимство при приема след XII клас в Технически университет - София. Кандидат-студентите, завършили НПГ по КТС – Правец и ТУЕС – София, се състезават помежду си за 15% от местата за всички специалности на Техническия университет. Учениците от НПГ по КТС – Правец и ТУЕС – София, завършили средното си образование с успех (5.00 – 6.00), се класират и приемат за студенти в ТУ – София по първа желана специалност.

Цялостна общообразователна подготовка включва усилено преподаване на английски език с хорариум 864 часа
и техническа подготовка по следните дисциплини: технология на програмирането, интернет програмиране, компютърна графика и дизайн, обектно ориентирано програмиране, системи за управление на бази данни и др.
За учениците от други градове, които са се ориенирали да учат в НПГ по КТС, са осигурени необходимите социално-битови условия: общежитие с парно отопление, столово хранене, спортни съоръжения, спортна площадка, закрита спортна зала.

Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (2)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete