Четвъртък, 18 Април 2024, 11:15

Приета бе информацията за дейността на ОП БКС-Ботевград за 2017г

26 Април 2018, 18:13
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1856 1


С 14 гласа „за” и 7 „въздържал се” Общински съвет на Ботевград прие информацията за дейността на Общинско предприятие „БКС” за изминалата 2017 г. Функционирането на предприятието се осъществява с финансиране от общинския бюджет.
Разходите от дейността през миналата година на ОП „БКС”-Ботевград са в размер на 1885 987 лв, като най-много средства са вложени за чистота и благоустройство – 584 488лв, следват разходите за изграждане, ремонт и поддръжка – 550 767 лв и др.

По време на разглеждане на Докладната записка общинският съветник Цонка Докова постави питане към директора на предприятието Ангел Ангелов, възможно ли е да се сменят табелите в населените места. „Влизайки от община Правец в община Ботевград те съществено се различават. Чешмите са в окаяно състояние, а децата пият вода от там, визирам чешмата пред Ротондата”, посочи Докова.

По отношение на знаковото стопанство Ангел Ангелов заяви,че на входно изходните места не е взето отношение до момента и изрази мнение,че това вероятно е приоритет на АПИ. „Досега не са почиствани чешмите цялостно, вчера сме почиствали основно тези пред Сариевския блок”, отговори Ангелов.

Общинският съветник Йордан Йорданов посочи, че БКС вече била една важна структура в общината. „ И за един предубеден гражданин е видно, че града се чисти добре”, заяви Йорданов. Той постави въпрос , кога предприятието ще започне да кърпи улиците. По думите му е прекрасно, че е закупена една такава машина и БКС е необходимо.

БКС няма сертификат за обезпаразитяване на зелени площи, зави Ангелов в отовор на запитване на Дамян Маринов, съветник от ГЕРБ.

През миналата година на територията на две улици в Ботевград и основно в Зелин са положени около 900 тона асфалт, около 5 900 метра. Предстои да бъде пусната в действие и асфалтополагащата машина, посочи директорът на БКС в отговор на изказването на Йорданов.

В селата БКС на 80% извършва сметоизвозването, посочи Ангелов. По думите му общинските пътища са почистени със специална машина преди големите празници, както и се полагат грижи за оформяне на храстовидната растителност.
Д-р Веселка Златева изрази задоволство от работата на общинското предприятие. Нейните два въпроса бяха свързани с поставянето на контейнери за строителни отпадъци и има ли определени такива места, където да бъдат складирани.
„Общинското предприятие разполага с камион тип „Лодка”, с обем 4 кубика, с който се извозват такива отпадъци”, заяви Ангел Ангелов.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete